GÜNCEL

Nedim Şener: Terörist PKK’nın destekçisi HDP’nin suçu ne?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Yargıtay Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yollanan 609 sayfalık iddianamede doğrultusunda, HDP diye bir siyasi parti değil, terör örgütü PKK’nın amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren bir oluşum olduğunu söyledi.

Nedim Şener: Terörist PKK’nın destekçisi HDP’nin suçu ne?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Yargıtay Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yollanan 609 sayfalık iddianamede, HDP’nin işinin siyaset yapmaktan çok, terör örgütü PKK’nın yardımcı kuruluşu olduğunun görüldüğünü belirtti. Şener, “HDP siyasi parti, suçu ne” diye soranlara, iddianamede sıralanan suçları gösterdi.

Nedim Şener, iddianamede yazılan suçlar doğrultusunda, HDP adında bir siyasi parti değil, terör örgütü PKK ve elebaşı tarafından yönetilen, örgüt amaçlarına yönelik faaliyet gösteren bir oluşumun var olduğunu söyledi.

İşte o yazı: 

Yargıtay Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yollanan 609 sayfalık iddianame, isim isim, yer yer, tarih tarih HDP’nin işinin siyaset yapmaktan çok, terör örgütü PKK’nın yardımcı kuruluşu olduğunu gösteriyor.HDP yönetiminin 53 kişinin katledildiği Kobani olaylarındaki rolü yanında, HDP milletvekillerinin ve belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, parti yöneticilerinin işledikleri suçlar tek tek anlatılmış. Buna karşın kimileri, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkarken, bunu demokrasi ve hukuk kavramlarıyla savunuyor. “HDP siyasi parti, suçu ne?” diye soruyorlar. Onlar için iddianamede 600 ile 603’üncü sayfada sıralanan suçları özetledim. Buyurun okuyun:

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar