GÜNDEM

Nedim Şener tek tek deşifre etti: İşte teröre destek veren NATO ülkeleri!

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, geçtiğimiz günlerde yapılan NATO zirvesi sonrası, Türkiye'nin NATO ülkelerinden beklentilerini ve bu ülkelerin terör örgütleri karşısındaki tutumunu kaleme aldı.

Nedim Şener tek tek deşifre etti: İşte teröre destek veren NATO ülkeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinde ana gündem maddelerinden biri de terörle mücadele oldu. 

Konuyu ülkeler üzerinden değerlendiren Nedim Şener, Türkiye'nin NATO ülkelerinden beklentilerini ve bu ülkelerin terör örgütlerine karşı tutumlarını kaleme aldı.

İşte teröre destek veren NATO ülkeleri:

Şener'e göre birçok ülke, terör konusunda ikiyüzlü bir tavır sergiliyor.

Yani Türkiye, PKK/YPG ile 15 Temmuz’da darbeye kalkışan FETÖ ile mücadele üyesi olduğu NATO ülkelerinden yardım istedi. Peki NATO’da başı çeken ülkeler hangileri; ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda… Listeyi uzatabiliriz. İşte Türkiye bu ülkelerden terörle mücadele konusunda yardım istiyor. Peki bu ülkeler Türkiye’nin mi, terör örgütlerinin yanında mı bir göz atalım?

● ABD; Terörist PKK/YPG’yi açıktan finanse ediyor, destekliyor, koruyor, kullanıyor. Türkiye’nin en çok şikayet ettiği Suriye’deki PKK/YPG’yi silahlandırıyor ve terör örgütü de bunları Türkiye’ye karşı kullanıyor. Yani terör örgütü PKK/YPG, NATO ülkesi ABD silahıyla NATO ülkesi Türkiye’ye saldırıyor. ABD, FETÖ’nün elebaşı dahil ülkesinde koruyor, okulları üzerinden finanse ediyor.

● Almanya, PKK, FETÖ ve DHKP-C’yi koruyor, tüm taleplere rağmen suçluları iade etmiyor. Örgütlerin merkez üssü konumunda. Alman ve Avrupa polisinin raporlarına göre, PKK, insan kaçakçılığı ve milyarlarca dolarlık uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor.

● İngiltere, FETÖ’cüleri ülkesinde barındırıyor. FETÖ’yü de YPG’yi terör örgütü olarak görmüyor.

● Fransa, Terör örgütleri PKK/YPG’yi terör örgütü olarak tanımıyor, bunu ilan ediyor, FETÖ’cüleri ülkesinde tutuyor.

● Belçika, NATO’nun merkezi olan bu ülkede hem PKK’liler hem YPG’liler elini kolunu sallayarak geziyor. FETÖ’cüler için karargah görevi yapıyor. Darbeci FETÖ’cüleri dahi koruyor. Hiçbir suçluyu iade etmiyor. Yani Türkiye, terörü destekleyen, darbecileri koruyan NATO ülkelerinden terörle mücadele konusunda destek istiyor. Türkiye'nin işi zor hem de çok zor...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar