GÜNCEL

Nedim Şener: Tarih yazamadı tarih olacak mı

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Tarih yazamadı tarih olacak mı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Nedim Şener'in yazısı:

14 Mayıs’ta yapılan seçimde Millet İttifakı’nı oluşturan 6 parti ile PKK’nın siyasi kolu HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu sağlayamamasında ve 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilememesinde payı olanlardan birisi de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’dir.
Sürekli “kazanacak aday” vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu’nun adaylığına üstü örtülü karşı çıkan, Ankara milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Alevi olduğu için seçilemeyeceğine dair sözlerine yeterli tepkiyi vermeyen, buna karşın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı yine CHP’nin iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı öne süren Akşener, 3 Mart akşamı yaptığı açıklamadaki şu sözlerle 6’lı Masa’ya “altın vuruş” yaptı:

“... 5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiler. Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar