GÜNDEM

Nedim Şener, Taraf gazetesinin NTV'ye kurduğu kumpası yazdı!

Birkaç gündür FETÖ itirafçısının Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamalardan yola çıkarak bu konuyu yazan Nedim Şener, bugün de konunun medya boyutunu ele aldı.

Nedim Şener, Taraf gazetesinin NTV'ye kurduğu kumpası yazdı!

Muhsin Yazıcıoğlu suikasti, birçok açıdan halen çözüme kavuşmayan bir cinayet olarak önümüzde duruyor. 

Nedim Şener'e göre, bir itirafçının son itirafları ile birlikte bu cinayetin FETÖ ile ilgisi daha da netleşti. Nitekim Nedim Şener, birkaç gündür bu konuyu yazıyor.

Konunun birçok boyutu var fakat medya boyutu da önemli bir yere sahip. Şener de bugünkü köşe yazısında konunun medya boyutunu ele aldı.

Taraf gazetesinin, attığı manşetlerle nasıl hedef şaşırttığını ve NTV'ye nasıl bir kumpas kurduğunu yazan Nedim Şener, sürecin takipçisi olacağının da altını çizdi.

İşte Nedim Şener'in yazısı:

Takvimler 25 Mart 2020’yi gösterdiğinde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesinin 11’inci yılı dolacak.
Bu 11 yılda Fetullahçı Terör Örgütü’nün polis, jandarma, TİB, savcılık ve medya ayağı ile cinayetteki rolünün üzerinin örtülmesinden başka bir şey yapılmadı. Oysa her ayağının tek tek incelenmesi lazım. Suikastın içindeki FETÖ parmağı ortaya çıktıkça, mahrem imamlar itiraf ettikçe bu örgütün cinayetin her yerinde olduğu görülüyor. Medyanın nasıl bir sınav verdiği ise “Nasıl tetikçilik ve kötü gazetecilik yapılır?” dersine konu olacak düzeydeydi.

Cinayetin planlanmasından işlenmesine, ardından delillerin karartılmasından savcılıktaki soruşturmanın üzerinin kapatılmasına ve medyadaki algı operasyonlarına kadar Yazıcıoğlu suikastının her alanında FETÖ ortaya çıkıyor.

Suikastın hemen ardından algı operasyonuna başlayan FETÖ medyası, önce “Yazıcıoğlu’nun Ergenekon soruşturmasında gizli tanık olacağı için bu örgüt tarafından öldürüldüğünü” yazmaya başladı.

Bir süre geçtikten sonra, FETÖ tarafından finanse edilen kumpas operasyonları için yayınlanmaya başlayan ve başında Ahmet Altan ile Yasemin Çongar’ın bulunduğu Taraf isimli gazetede, Mehmet Baransu akla ziyan bir haberi manşet yapmıştı. Belki birçoğu hatırlamıyordur ama benim unutamadığım haberlerden birisi: “Ölüm helikopterinde 139 kez arandı” manşetini taşıyordu.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar