GÜNCEL

Nedim Şener: Soykırım suç ortağı ABD Başkanı BIden UCM’de yargılanmalı

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Soykırım suç ortağı ABD Başkanı BIden UCM’de yargılanmalı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Nedim Şener'in yazısı:

İSRAİL’in 7 Ekim’de Gazze’de başladığı soykırım ara vermeden devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçti, bunların 14 bini kadın ve çocuklardan oluşuyor.
Evler yanında hastaneler, camiiler, kiliseler vuruluyor. Dünya kamuoyu ayağa kalkmış; ABD, Almanya, İngiltere, Fransa dahil Avrupa ülkelerinin yardım ve desteği ile gerçekleşen soykırıma sessiz kalan Papa Francis ise ancak iki buçuk ay sonra “Bu bir terördür” diyebildi.

Arap ülkelerinin tepkisizliğine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çabaları İslam dünyasındaki derin sessizliği yırtarak bir çığlık haline dönüşüyor. “Türkiye” adnı kullananlar dahil bir çok meslek örgütü olan bitene sesini çıkarmazken İstanbul 2 Nolu Barosu sadece Türkiye’nin değil insanlığın yüzünü ağartan bir girişimle, Gazze’de soykırım suçu işleyen İsrail yöneticileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) suç duyurusunda bulundu. Sadece bu değil Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne de dilekçe vererek soykırımcı İsrail yöneticilerinin yargılanması için uluslararası girişimlerin zeminini oluşturdu.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar