GÜNDEM

Nedim Şener sordu: Tutuksuz yargılanamazlar mı?

Soruşturma kapsamında gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç tutuklandı. Bu duruma ilişkin konuştuğu hukukçuların yaptığı açıklamayı okuyucuları ile paylaşan Nedim Şener, "Gazeteciler zaten söz konusu haberi yayından kaldırmışken tutuksuz yargılanamazlar mı?" diye sordu.

Nedim Şener sordu: Tutuksuz yargılanamazlar mı?

Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç hakkında suçlama konusu cezanın üç yıl hapis olarak öngörüldüğünü ifade eden Nedim Şener, konuştuğu hukukçuların tutuksuz yargılamanın da kanuni bir hak olduğunu söylediğini belirtti ve "Gazeteciler zaten söz konusu haberi yayından kaldırmışken tutuksuz yargılanamazlar mı?" diye sordu.

TUTUKSUZ YARGILANAMAZLAR MI?

EVET, MİT Kanunu, teşkilat mensuplarının ve ailelerinin kimliklerinin ifşa edilmesini, her türlü kitle iletişim araçlarıyla yayımlanmasını, yayılmasını ve açıklanmasını ayrı ayrı yasaklıyor.

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliği ve cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayınlanması nedeniyle gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç tutuklandı. Denetimli serbest kalan Murat Ağırel hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Elbette, MİT mensubunun vatan görevi sırasındaki şehadeti, o ve ailesinin mahremiyeti her şeyin üzerindedir.

Öte yandan gazeteciler hakkında suçlama konusu ceza üç yıl hapis olarak öngörülüyor. Hangi hukukçuyla konuşsam, “Elbette suçlamaya ilişkin delillere dayalı yargılama herkesi kapsar ama suç konusu için üç yıl hapis isteniyorsa, kaçma ve delil karartma şüphesi yoksa tutuksuz yargılama da kanuni bir haktır” diyor.

Gazeteciler zaten söz konusu haberi yayından kaldırmışken tutuksuz yargılanamazlar mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar