GÜNDEM

Nedim Şener sordu: Demirtaş, Karayılan’a telifini ödedi mi?

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Selahattin Demirtaş'ın "Seher" isimli kitabına ilişkin detaylar paylaştı.

Nedim Şener sordu: Demirtaş, Karayılan’a telifini ödedi mi?

Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istediği Habertürk TV'deki canlı yayın sırasında Demirtaş'ın ‘Devran’ isimli kitabını önermiş, bunun üzerine Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener de Demirtaş'ın ‘Seher’ isimli kitabını tavsiye etmişti. Şener, bugünkü köşesinde ilgili kitaba ilişkin detaylar paylaştı. Buna göre kitabın son bölümüne verilen ‘Sonu Muhteşem Olacak’ başlığı PKK'lı Murat Karayılan'ın kitabından bir alıntı... İşte detaylar:

KİTAP KARAYILAN’IN İSTEDİĞİ GİBİ BİTİYOR

PKK yöneticisi Murat Karayılan, PKK’nın çukur ve hendek eylemleri ile ilgili başarısızlıklarını anlattığı ve “Cemal Arkadaş” kod adıyla kaleme aldığı, “Bilim-Teknik Çağında Savaş Gerçeği ve Devrimci Savaş Doktrini” kitabında, hem Demirtaş’ın kitabında adını geçirdiği Mehmet Tunç’u övüyor, hem de bu olayın kitaplaştırılması gerektiğini ifade ederken, “Sonu ne olursa olsun muhteşem olacak” diye yazıyor.

Ne tesadüf ki, Demirtaş da “Seher” isimli kitabının son bölümüne “Sonu Muhteşem Olacak” başlığını veriyor.

Karayılan örgüt yayını olan kitabında, “Sonu ne olursa olsun muhteşem olacak” sözünün ise çukur eylemleri sırasında öldürülen ve cenazesine HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman Belediye Eş başkanları DBP’li Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in katıldığı PKK’nın Sur ilçesi sorumlusu “Çiyager” kod adlı Cihat Türkkan’a ait olduğunu şöyle anlatıyor:

“Kısacası Kuzey’de (Türkiye N.Ş.) şehir savaşları bu dile getirdiğimiz biçimde yola çıktı ve düşman en ileri teknikleri kullandı. Düşmanın bu saldırılarına karşı ortaya konan ruh, gerçekten de çok büyük ve önemli bir ruhtu. Her bir şehirdeki direniş ve hatta bazı yaşanan olaylar tek başlarına bir kitap konusu olabilirler. Gerçekten tarihimizde yeni bir sayfa açan direniş yaşandı. Askeri olarak da, kadro duruşu olarak da, halkın tavrı olarak da sahip olunası gereken ruh açığa çıkmıştır. Tabii biz gerillalar açısından değerlendirdiğimizde, askeri direniş açısından Çiyager arkadaşın ortaya koyduğu, ‘sonu ne olursa olsun muhteşem olacaktır’ ölçüsü çok yüksek ve ulaşılması gereken bir ölçüdür. Gerçekten Sur’da gösterilen performans 105 gün boyunca Türk ordusunun bütün teknolojisinin önünde 60 kişiyle dimdik ayakta durmak, çok yüksek bir ruhun göstergesidir. Hem Çiyager arkadaş, hem de o gitmeden önce Berfin arkadaşın duruşu nasıl direnilmesi, düşmana teslim olunmaması gerektiğini ortaya koyuyor. Yine Nüçan Malatya arkadaşın duruşu bunu ortaya koyuyor. Yani öncü ruh ortaya çıktı. Cizre’de Mehmet Tunç ve Asya Yüksellerle birlikte, Rüken, Hoseri, Axin, Harun arkadaşların duruşu bodrumlarda (...) kahramanların duruşu çok büyük takdirlere şayandır. Mehmet Tunç arkadaşın çağrısı, Cizre dışındaki halka dönük çağrısıydı. Belki gerektiği düzeyde cevap olunamadı ama orada bulunanların hepsi en yüksek düzeyde bu çağrının gereklerine cevap oldular. Apocu fedai ruh, bu direnişler şahsında çok büyük bir yükseliş yaşadı.”

Karayılan’ın yazdığı gibi çukur ve hendek eylemlerinde Mehmet Tunç, Demirtaş tarafından kitaplaştırılıyor. Merak ettiğim, kullandığı başlığın telifini PKK’lılara ödedi mi?

Ama bölgede yaşayan herkes biliyor ki PKK telif değil, bir an bile örgüt çizgisinden çıkana bedel ödetir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar