GÜNDEM

Nedim Şener: Serdar Tuncer ve Said Yüce Ali Köse’nin açıklamalarından neden rahatsız?

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ali Köse'nin, 15 Temmuz’dan gerekli derslerin alınmadığı, böyle devam ederse bir FETÖ’nün gittiğini ancak bin FETÖ’nün geleceğini ifade ettiği konuşmasına cevaben twitter hesaplarından paylaşım yapan Yazar Serdar Turgut ve 26’ncı dönem Akparti Isparta Milletvekili Said Yüce’ye Prof. Köse’nin, açıklamalarından rahatsız olma sebepleri sordu.

Nedim Şener: Serdar Tuncer ve Said Yüce Ali Köse’nin açıklamalarından neden rahatsız?

TRT’nin 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 4’ncü yıl dönümüne özel yaptığı yayına konuk olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin, FETÖ’den ders alınmadığı, gerekli tedbirler alınmaması halinde yeni FETÖ’lerin geleceğini belirttiği konuşmasına açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener de bugünkü köşesinde Prof. Köse’nin yaptığı konuşmanın önemine değindi. Şener, Prof. Köse’nin konuşmasının ardından dikkat çeken iki paylaşımın olduğunu belirtti.

Şener, Yazar Serdar Tuncer'in, 'FETÖ’cülere dense ki bin metin yazacaksın ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin!' paylaşımına cevaben AK Parti 26'ncı Dönem Isparta Milletvekili Said Yüce'nin 'Bıyıksız ilahiyatçı mı olur? Ben bu yüze nasıl âlim diyebileyim? Seküler, laikçi, ehl-i dünya insanlara benzeyen tefsir, hadis, fıkıh, kelam vb hocası olur mu? Bunları vakit namazında hiç camide gören var mı? Sözünü dinleyip arkasından giden var mı mıdır? Sanmam, çıkmış konuşuyor.' paylaşımını yaptığını hatırlattı.

Şener, Prof. Köse’nin devletin içinde FETÖ benzeri yapılar oluşmaması için uyardığını ve ilahiyat camiası adına da açıklama yaptığını belirterek "Bir anda FETÖ’cü iması yapılıyor, ehl-i dünya diye suçlanıyor. Peki Serdar Tuncer ile Said Yüce bundan neden rahatsız oluyor?" şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar