GÜNDEM

Nedim Şener, savcıdan gelen mailin peşine düştü. Bakın ne çıktı!

Mustafa Ulaşlı'nın hakkında verilen takipsizlik kararının peşini bırakmayan Nedim Şener, savcıdan gelen mailin ardına düştü ve çıkan sonuçları yazısında paylaştı.

Nedim Şener, savcıdan gelen mailin peşine düştü. Bakın ne çıktı!

Nedim Şener, Mustafa Ulaşlı'nın hakkında verilen takipsizlik kararının perde arkasını araştırmaya devam ediyor. 

Şener, kendisine savcı tarafından gelen mailin ardına düştü. Temaslarda bulundu ve çeşitli aramalar yaptı. 

Bakın sonuç ne çıktı!

İşte Nedim Şener'in yazısı:

‘Koronavirüse karşı mucize adam’ diye tanıtılan ve ihraç edildiği görevine iadesi için başta FETÖ mensuplarının, sonra bazı gazeteci ve siyasetçilerin kampanya yürüttüğü Mustafa Ulaşlı hakkında takipsizlik kararı veren dönemin Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bal, bana bir e-posta gönderdi.
Verdiği takipsizlik kararı, usulsüz olduğu gerekçesiyle 26 Mart 2020 günü Gaziantep 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kaldırılan Mehmet Bal, cuma günü yolladığı e-postada şunları yazmış:

“Nedim Bey, hakkımda yazdığınız bilgiler doğru değil. Soruşturmaya ve raporlara dair verdiğiniz bilgiler de yanlış. Siz konuyu öğrenmek adına iyi niyetle bir şeyler yazıyorsunuz ama vatandaş altına iyi niyetli olmayan yorumlar yapıyor. Sizden istirhamım, ya HSK’dan bilgi alın, ya Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi alın, ben size açıklama yapayım. Mehmet Bal. Tel: 0505 218 ...”

Gerçi Gaziantep 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Mustafa Ulaşlı hakkında verdiği kararı bana e-posta attığı gün kaldırarak gereken cevabı vermişti ama yine de olayın içinde Cumhuriyet savcısı sıfatıyla adı geçtiği için diyecekleri önemliydi.

SAVCININ CEVAPLARI

Verdiği telefon numarasından dün aradım. Konu hakkında kısa bir konuşma yaptık. Ardından açıklamasını WhatsApp mesajıyla yolladı. Noktasına dokunmadan buradan yayınlıyorum:

“Nedim Bey, rahatsız ediyorum. Konunun karmaşıklığına binaen buradan da açıklamak isterim.

1- Kilis Ağır Ceza tutanağındaki ifade dosyaya girmemiş. Kilis bildirimde bulunması gerekirdi. Bulunmuşsa da benden sonraki savcının bu belgeye istinaden takipsizliği kaldırması gerekirdi.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar