GÜNDEM

Nedim Şener: Ogün Samast tahliye oluyor! Yargıtay kararı bozarsa, yeniden yargılama gündeme gelir

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye olacağını duyurdu. Suikastın arkasında bulunan ve içerisinde FETÖ'cülerin de yer aldığı örgütü anlatan Şener, "Yargıtay kararı bozarsa, yeniden yargılama gündeme gelir" değerlendirmesi yaptı.

Nedim Şener: Ogün Samast tahliye oluyor! Yargıtay kararı bozarsa, yeniden yargılama gündeme gelir

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink'in kendisini aradığını ve Ogün Samast'ın tahliye olacağını aktardığını söyledi.

"Dink cinayeti, bir dönemin tüm karanlığını içinde barındıran; tehdit edilmesinden öldürülmesine, üstünün örtülmesinden yargılanmasına kadar devlet içinde ve medyada kirli unsurların yer aldığı bir suikasttı. Bu yapıların içinde elbette Fetullahçı Terör Örgütü’nün istihbaratçıları, savcıları, hâkimleri, müfettişleri, gazetecileri başı çekiyordu" diyen Şener, Trabzon’da 5 Şubat 2006 günü öldürülen Rahip Santoro cinayeti ve Ogün Samast suikastını detaylarıyla anlattı.

Her iki cinayette de “suça sürüklenmiş çocuk" profili oluşturulmaya çalışıldığı ve bu profil neticesinde tahliye alındığını kaydetti.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü davasının devam ettiğini ifade eden Şener, Dink Ailesi’nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu'nun yaptığı suikastı tasarlayan ve gerçeleştiren örgütün "Terörle Mücadele Kanunu’nun 1. maddesinde tarif edilen, Ceza Kanunu’nun 314. maddesinde tanımlanan bir örgüt olarak değerlendirilmesi gerektiği ve sanıkların bu yasalar uyarınca cezalandırılmasına karar verilmeli" uyarısını paylaşarak "Yargıtay bunu dikkate alır ve kararı bozarsa, yeniden yargılama gündeme gelir ve katil dahil herkes “terör örgütü üyesi olmaktan” tekrar yargılanır" ifadelerini kaydetti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum