GÜNDEM

Nedim Şener o hesapları tek tek inceledi "Niyet iyi değil"

Koronavirüs salgını nedeni ile doktorlar görüşleri ile hayatımızda yer almaya başladı ama gelin görün ki sosyal medyada doktorların adına onlarca sahte hesap açılıyor ve gazeteciler bile bu hesapların gerçek olduğuna inanıp alıntı yaparak haber yazabiliyor. Nedim Şener de o hesapları incelediğini belirtti niyetin iyi olmadığını söyledi.

Nedim Şener o hesapları tek tek inceledi "Niyet iyi değil"

Koronavirüs salgını nedeni ile gözümüz kulağımız alanında uzman isimlerin ne diyeceğinde... Ama sosyal medyada  doktorların adına açılan sahte hesapların takipçileri gerçek hesabın takipçilerinden fazla...

Nedim Şener kaleme aldığı yazısında bu duruma değindi ve "Neden bir doktor adına sahte hesap açılır, anlamıyordum. Son birkaç gündür o sahte hesaplarda yazılanlara bakınca niyetlerinin hiç de iyi olmadığı anlaşılıyor..." dedi ve Bilim Kurulu üyelerinin gerçek hesaplarını yayınladı.

DOKTORLARIN ADINA KİM SAHTE HESAP AÇAR?

KORONAVİRÜS salgınıyla birlikte birbirinden değerli doktorlar görüşleriyle hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Pürdikkat ne diyeceklerini bekliyoruz. Aynı anda sosyal medyada doktorların adına, özellikle de Twitter’da hesaplar açıldı. Ama birçoğunun adlarına açılan hesaplardan haberi bile yok. Gazeteciler bile sanki o doktorlar açıklama yapmış gibi alıntı yaparak haber yazabiliyorlar. Adlarına sahte hesap açılanlar arasında Bilim Kurulu üyeleri de var. Üyelerden bazıları çareyi kendi adlarıyla hesap açmakta buldu. Öyle ki sahte hesapların takipçileri gerçek hesabın takipçilerinden çok fazla olabiliyor.

Neden bir doktor adına sahte hesap açılır, anlamıyordum. Son birkaç gündür o sahte hesaplarda yazılanlara bakınca niyetlerinin hiç de iyi olmadığı anlaşılıyor...

GERÇEK HESAPLAR

Sağlık Bakanlığı’ndan rica ettim. Bilim Kurulu üyelerinin gerçek hesaplarını toparlayıp gönderdiler.
Tevfik Özlü @drtevfikozlu
Ateş Kara @AtesAtesKara
Zeliha Koçak Tufan @drztufan
Alpay Azap @AlpayAzap
Serap Şimşek Yavuz @serapsimsekyvz
Şebnem Erdinç @fsebnemerdinc
Recep Öztürk @DrRecepOzturk
Firdevs Aktaş @FirdevsAkta6
Füsun Eyüboğlu @fusuneyuboglu
Rahmet Güner @ProfRahmetGuner
Akın Kaya @AKINKAYA6

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar