GÜNCEL

Nedim Şener: Katil Ogün Samast’ı hapiste ziyaret eden CHP’li Özgür Özel, Dink cinayetinde FETÖ izini silmeye mi çalışıyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Katil Ogün Samast’ı hapiste ziyaret eden CHP’li Özgür Özel, Dink cinayetinde FETÖ izini silmeye mi çalışıyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Nedim Şener'in yazısı:

CHP’li Özgür Özel, bilgisizlikten mi yoksa henüz oturduğu koltuğun sorumluluğunu hazmedememesinden midir bilinmez; önce yargı sonra da Uludere konusunda arkasını getiremediği içi boş iftiraya dayalı provokatif açıklamaları ile dikkat çekmeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu da provokatif sözler ederdi ama Özgür Özel, “Boynuz kulağı geçer” hesabı dikkat çekmek amacıyla daha sert ve daha keskin açıklamalar yapıyor. ‘Yeni’ CHP Genel başkanı olarak “hızlı bir girişle” dikkat çekme çabasını en son cumartesi günü Şişli’de, Agos gazetesi önünde sergiledi.

GAZETECİ KATİLİNİ ZİYARET 

CHP’li komisyon üyeleri olarak Veli Ağbaba ile Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı 13 Haziran 2012’de Kandıra Cezaevi’nde ziyaret eden Özgür Özel, cuma günü bu kez Samast’ın tahliye edilmesi sonrası, cumartesi günü Agos gazetesi önünde yapılan eyleme katıldı.

Dengeleri yok; hem “insan hakları bahanesiyle” cezaevinde hiç de zorunda olmadıkları halde gazeteci katilini ziyaret ediyorlar hem de katilin öldürdüğü gazeteci için toplantıya katılıp sessizce slogan atıyorlar.

Ancak, gazeteci Hrant Dink cinayeti konusundaki söylemleri, suikastı karartma noktasına doğru ilerliyor.Bunun siyasete girişi ve devam eden süreçte kurduğu ilişkilerin sonucu olup olmadığını anlamak uzun sürmeyecektir.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar