GÜNDEM

Nedim Şener: Kapısında Diyanet tabelasıyla beddua eden tarikat hangisi?

Gazeteci Nedim Şener, bugünkü köşesinde "Kapısında Diyanet’ten aldığı Kuran kursu tabelası olan bir yapının sabah akşam devleti yönetenlere beddua seansları yaptığına" ilişkin şikayetler dinlediğini kaydetti.

Nedim Şener: Kapısında Diyanet tabelasıyla beddua eden tarikat hangisi?

Hürriyet Yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin, TRT ekranlarında sarf ettiği “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleriyle "dikkat çekmek istediği tehlikenin bazı cemaatler olduğunu" söyledi.

O yapılara ilişkin örnekler veren Şener, şunları kaydetti:

"15 Temmuz nedeniyle Anadolu’da üç ile gittim ve vatandaşlarla sohbetler ettim. FETÖ konusu açılınca, gündelik hayatta FETÖ benzeri yapılardan söz ettiler. İstisnasız üç ilde de aynı isimleri, aynı yapıları, aynı şikâyetleri dinledim. Aynen şu söylendi: “Siz sadece devletteki FETÖ temizliği ile ilgileniyorsunuz ama olayın bir de bizim yaşadığımız boyutu var. Kapısında Diyanet’ten aldığı Kuran kursu tabelası olan bir yapı, sabah akşam devleti yönetenlere beddua seansları yapıyor.”

"DARBEYİ CEMAATLER YA DA ATATÜRKÇÜ SUBAYLAR DEĞİL SİVİL VATANDAŞLAR BASTIRDI"

Ali Köse’nin sözlerine tepki gösteren bazı cemaat ve tarikat üyelerinin 15 Temmuz'u suistimal ettiğini söyleyen Şener, "15 Temmuz’u suiistimali “Darbeyi Atatürkçü subaylar durdurdu” diyenler de yapıyor... Herkesin amacı 15 Temmuz’daki milletin topyekûn direnişini kendisine mal etmek" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar