GÜNDEM

Nedim Şener: HDP yoktur, PKK vardır

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Selahattin Demirtaş’ın YEni bir sol parti kuracağı iddialarını değerlendirdi. "Kurarsa, bırakın partiyi, ne kendisinin ne ailesinin can güvenliği kalmaz" diyerek, Leyla Zana'nın tehdit edilişini hatırlattı.

Nedim Şener: HDP yoktur, PKK vardır

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Selahattin Demirtaş’ın adı etrafında dolaşıma sokulan, “Yeni bir sol parti kuracak” söylentisi için "Türkiye’deki tüm siyasi partiler için her seçenek masadadır, bazen ilkesizliğe varan işbirlikleri de yaşanır ama Demirtaş’ın HDP’ye rakip olacak bir siyasi parti kuracağını söylemek, gerçeği görmemek hatta hayalcilikten de ötedir. Bu HDP’yi, HDP’yi yöneten PKK’yı tanımamaktır" dedi.

Şener, “Değil Demirtaş, kim olursa olsun, PKK’ya rağmen siyaset yapamaz. PKK izin vermezse parti kuramaz. Kurarsa, bırakın partiyi, ne kendisinin ne ailesinin can güvenliği kalmaz” ifadelerini hatırlatarak, "Kısacası: HDP yoktur, PKK vardır" dedi ve Abdullah Öcalan'ın "aykırı" tavırları nedeniyle Leyla Zana'yı tehdit ettiği görüşmeyi hatırlattı:

ABDULLAH ÖCALAN'LA GÖRÜŞME

Şimdi hep beraber 14 Ocak 2014 tarihine dönelim. Yer İmralı Adası. Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, kendisini ziyaret eden HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, İdris Balüken ve Pervin Buldan ile şu sohbeti yapıyor:

Abdullah Öcalan: “Kutluyorum. Selamlarımı iletin. Akçakale’nin karşısındaki çatışmayı da anlamak istiyorum. Niçin orada YPG’nin dışında gelişiyor? Gözükmüyorlar mı, yoklar mı, anlamak istiyorum. Bir de Leyla meselesi var. Sanırım Hakan Bey sizinle paylaşmış. Ayrı ayrı düşüncelerinizi bilmek istiyorum. Danışmanlarını tanıyor musunuz?”

Sırrı Süreyya Önder, İdris Balüken, Pervin Buldan: “Tanımıyoruz.”

Öcalan: (Gülerek) “Amerika ve İsrail devreye mi girecek? Evet, sizler ne düşünüyorsunuz?”

S. Önder: “Bence kendisiyle fazlaca meşgul. Ortak çalışma bilinci yok. Her an kontrolsüz bir tavır geliştirip süreci zora sokabilir.”

Buldan: “Bence bir şans daha vermek gerekir. Arkadaşlar çağırıp konuşursa belki düzelebilir.”

Öcalan: “Leyla’ya deyin ki, Öcalan’la görüşme işi ciddidir. Barzani bile yan üründür. Bizim görüşmelerimiz olmasaydı bugünkü pozisyonlarında olmazlardı. Örgüt işleyişine bağlı kalacak. Bunu kendisiyle konuşun. Bütün hünerlerini Sırrı Bey gibi, Pervin Hanım gibi ortaya koyacak. Biz siyasi bir hareketiz. Siyasetle oynarsa canıyla öder. Oyun değildir bu.”

KARARLI, ACIMASIZ CANİ

Bu diyaloğu yazmamın nedeni, 2013-2015 yılları arasında yaşanan ve sonu 700’den fazla şehidimizin canına mal olan “açılım sürecini” hatırlatmak ve terör örgütü PKK ile elebaşı Öcalan’ın acımasız, soğukkanlı bir cani olduğunu göstermek içindir...

Nitekim PKK’nın gölgesindeki siyasi çizgisinde, “ayrılık” değil ama zaman zaman “aykırılıklar” yapan Leyla Zana, 2015’ten beri köyünde bahçesiyle uğraşıyor, köşesine çekilmiş durumda.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum