GÜNDEM

Nedim Şener, gazi Turgut Aslan’ın mesajını yayınladı

Hürriyet yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında gazi olan Jandarma Genel Komutanlığı’na giden Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın mesajını bugünkü köşesinde yayınladı.

Nedim Şener, gazi Turgut Aslan’ın mesajını yayınladı

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Gaziler Günü'nden bir gün önce 18 Eylül akşamı "15 Temmuz’da Fetullahçı terör örgütü üyeleri darbeye kalkıştığında ekibiyle birlikte hemen Jandarma Genel Komutanlığı’na giden Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın" kendisine mesaj gönderdiğini söyleyerek, bu mesajı köşesinde yayılamasını istediğini belirterek, okuyucularıyla paylaştı:

O kahraman gazi, 15 Temmuz’da Fetullahçı terör örgütü üyeleri darbeye kalkıştığında ekibiyle birlikte hemen Jandarma Genel Komutanlığı’na giden Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’dı.

Aslan, o gece koruması Hasan Gülhan ile alıkonuldu. Sabaha karşı darbe girişiminin başarısız olduğu anlaşılınca FETÖ’cü bir alçak, Turgut Aslan’ın başına tabancayla ateş etti. Koruması Hasan Gülhan şehit olurken Turgut Aslan, kafasına saplanan kurşunlarla ağır yaralandı. Kurmay Albay Güven Şağban ise tabancanın tutukluk yapması sayesinde hayatta kaldı.

Turgut Arslan’a sıkılan kurşunlardan bir tanesi hâlâ kafasının içinde. Turgut Aslan dimdik ayakta, başında kalan tek kurşun ise o ihaneti yapan FETÖ’cüleri, o alçakları unutmamamız için sanki orada duruyor. Turgut Aslan’ın gönderdiği mesaj şöyle:

“Vatan sevgisinin canlı timsali olan gazilerimiz, kadim gaza ruhuyla, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu topraklarda yaşayan tüm insanların huzur ve refahı için varlıklarını siper etmişlerdir. Gazilik salt bir unvan olmaktan öte onurlu bir duruş ve karşı konulmaz bir iradedir. Bu irade Çanakkale’de ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde ve 15 Temmuz gecesinde şer odaklarının bombaları altında dimdik duran TBMM’nin maneviyatında vücut bulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Gazilik mertebesi ile şereflenmiş tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar