GÜNDEM

Nedim Şener, FETÖ'nün sözlüğünü köşesine taşıdı! Bakın neler var!

Hürriyet yazarı Nedim Şener, polis teşkilatının ifadelerden yola çıkarak ortaya çıkardığı FETÖ sözlüğünü gündemine taşıdı.

Nedim Şener, FETÖ'nün sözlüğünü köşesine taşıdı! Bakın neler var!

İşte polis teşkilatının hazırladığı FETÖ sözlüğünde yer alan kelime ve kullanımlar: 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün, örgüt içi iletişimde şifreli olarak kullandığı ve örgüt elebaşı Gülen’in vaaz adı altında her hafta dinletilen konuşmalarında geçen, dışarıdan birisinin anlamadığı kelimelerin anlamı tek tek çözülerek Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY SÖZLÜĞÜ adı altında kitaplaştırıldı. FETÖ/PDY SÖZLÜĞÜ’nün en önemli kaynağı, sayıları neredeyse 10 bini bulan itirafçı ifadeleri oldu.

Bu ifadeleri, raporları, iddianameleri tek tek tarayan uzmanlar, FETÖ’nün örgütsel faaliyetlerinde kullandığı terimlerin yanında örgüt üyelerine gizli taktik ve eylem talimatlarının verildiği 1094 kelimenin anlamını çözdü. EMNİYET Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi, İstihbarat Dairesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ve Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından kitaplaştırılan 328 sayfalık “FETÖ/PDY SÖZLÜĞÜ”nde, FETÖ’nün Türkiye’yi 5’e böldüğü coğrafi yapılanma haritalarının yanı sıra, Öğrenci Yapılanması, Emniyet ve TSK Mahrem Yapılanması şemaları da yer alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Önsöz’ü, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın ‘Takdim’ yazıları ile başlayan kitapta, FETÖ elebaşının örgüt üyelerinden anlamını ezberlemelerini istediği 300 kelime ve anlamları da verildi. FETÖ Sözlüğü’nden bazı kelimeleri sizin için seçtik:

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar