GÜNDEM

Nedim Şener: FETÖ Kırgızistan'da ödülünü aldı

Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan'da gerçekleştirilen darbe sonrasında kritik görevlere FETÖ mensubu isimler atandı.

Nedim Şener: FETÖ Kırgızistan'da ödülünü aldı

Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan'da seçimlerin hemen ardından ayaklanan muhalefet partileri taraftarları, hükümetin düşmesine neden oldu. Darbenin arkasında fETÖ'nün olduğu dillendirilirken, önemli makamlara FETÖ'ye yakınlıklarıyla bilinen isimler geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 15 Tewmuz sonrasında cNN Türk'te yaptığı "FETÖ Kırgızistan'da darbe yapabilir" uyarısını hatırlatan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, yalnızca 4 yıl sonra bu akıbetin gerçekleşmiş olmasına değinerek şunları kaydett:

DİKKAT ÇEKEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI

Hükümet düştü, cumhurbaşkanı istifa etti ve Kırgızistan’da iki aylığına geçici bir hükümet oluşturuldu. Başbakan için “Kırgız milliyetçisi” denilse de FETÖ yapılanması ülkenin yönetiminde ciddi biçimde etkili. Milli eğitim bakanı olarak atanan Almazek Beisenaliev’in profiline bakınca ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Kestirmeden söyleyeyim: Kırgızistan Milli Eğitim Bakanı Beisenaliev, kelimenin tam anlamıyla bir FETÖ üyesi. Üniversite eğitimi sonrası Kırgızistan’da, Güney Afrika’da ve Türkiye’de FETÖ okullarında öğretmenlik yapmış. FETÖ’nün Bişkek’teki Ala Too (Ala Dağ) Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulunmuş. Uzmanlığı eğitim olmakla birlikte, çalışma alanı Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Asya ve Kırgızistan dış politikası ve FETÖ elebaşı Gülen’in eğitim konusundaki faaliyetleri. Bu yönüyle, Amerikan merkezi haberalma teşkilatı CIA’in 1992 yılında FETÖ aracılığıyla Orta Asya ülkelerinde elde etmek istediği etkinliği ve nüfuz alanını temsil eden bir kişi.

AYAKLANMADAKİ ROLÜ NEDENİYLE ADETA BİR ÖDÜL

Tezi bile FETÖ elebaşı Gülen’in pedagojisi üzerine. Sadece tez değil, bu konuda yayınlar, makaleler yayınlamış birisi.

Ömrünü adeta ABD’nin Orta Asya faaliyetlerine ve FETÖ’nün eğitim çalışmalarını tanıtmaya adamış birisi. 2013 yılında John Hopkins Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Gülen Sempozyumu’nda yaptığı konuşması, ‘Fetullah Gülen’in Pedagojik Görüşleri ve Orte Asya’daki Kurumlar Üzerinde Uygulanışı’ başlığını taşıyor.

Konuşmasında, FETÖ’yü eğitimi gelişmenin temeli olan bir hareket olarak gördüğünü söyleyen Beisenaliev, örneklemeyi de Kazakistan’daki KATEV (Kazak Türk Okulu), Tacikistan’da ŞELALE (Tacik-Türk Okulu), SEBAT (Kırgız-Türk Okulu) örnekleri üzerinden kıyaslama ile yapmıştı.

Ayrıca Kırgızistan’da, Güney Afrika’da ve Türkiye’deki FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığından övgü ile bahseden yeni milli eğitim bakanı, Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde yaptığı konuşmalar ve sunumlarda hep ABD politikalarını ve FETÖ eğitim kurumlarını anlatmış. FETÖ elebaşını “çağın büyük düşünürü” diye tanıtan Beisenaliev’in 50’den fazla makalesi ve aldığı ödüller, sertifikalar da bu konuda.

Beinsenaliev’in milli eğitim bakanı olarak atanması, ayaklanmadaki rolü nedeniyle FETÖ’ye ödül niteliği taşıyor. Böylece 9 ilkokul ve ortaokul, 16 lise, Silk Road ve Cambiridge adlı iki uluslararası okul ile Atatürk Ala Too Üniversitesi ile ülke genelindeki öğrenci ev ve yurtları da en üst düzeyde korunacak ve daha da gelişecek.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum