GÜNDEM

Nedim Şener: Engin Yıldırım istifa edene kadar tartışma bitmez

Hürriyet yazarı Nedim Şener, attığı tweet ile siyaset gündemini karıştıran AYM üyesi Engin Yıldırım için "istifa edene kadar tartışma bitmez" ifadesini kullandı.

Nedim Şener: Engin Yıldırım istifa edene kadar tartışma bitmez

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde AYM üyesi Engin Yıldırım'ın tartışma yaratan "ışıklar yanıyor" tweetini değerledirdi. 

KARDEŞİ FETÖ'DEN SORUŞTURULUYOR

Şener, "Elbette kimse kardeşinin fiili ile sorumlu tutulamaz" hatırlatması yaparak haberlere yansıyan bir ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı. Buna göre Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın kardeşi D. Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2020/60525 numaralı dosya kapsamında FETÖ soruşturması var. Şener'in verdiği bilgiye göre "İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kendi yaptığı bildirimleri, gelen ihbarlar ve FETÖ’nün Bank Asya’sında 41 bin 917 liralık hesabı bulunan D. Yıldırım, hesabı M.A. isimli kişinin kullandığını söylese de hakkında soruşturma devam ediyor."

İSTİFA EDENE KADAR TARTIŞMA BİTMEZ

"Türkiye'de en çok tartışılan konulardan birisi, yargının siyasallaşması" diyen Nedim Şener, Engin Yıldırım'ın daha önce de hem attığı tweetler hem de yargıyla ilgili bazı adımları nedeniyle tartışıldığını hatırlattı ve uyardı "istifa edene kadar tartışma bitmez."

"Anayasa Mahkemesi’ne Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde atanan eski Engin Yıldırım, HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın gözaltı ve tutuklama kararının hukuki olmadığına dair başvurusuna verdiği kararla tartışılmıştı.

Tüm üyeler gözaltı ve tutuklama kararını hukuka uygun bulurken, tek itiraz eden isim Yıldırım’dı. Yıldırım’ın en çok zarar verdiği yer ise bence mahkemesi oldu. Bundan sonra tüm kararlar bu yönüyle tartışmaya açılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin Yıldırım’ın mesajının kurumsal görüşü yansıtmadığını açıklarken, 15 Temmuz’a atıf yapması da önemli. Mahkemenin tutumundan, Yıldırım istifa edene kadar sessiz kalınacağı anlaşılıyor. Ve bu tartışma Yıldırım istifa edene kadar sürecektir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar