GÜNDEM

Nedim Şener: Doğal gaz rezervi sonrasında toplum ikiye değil dörde bölündü

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Karadeniz'de doğal gaz bulunması sonrasında toplumun dörde bölündüğünü, bunun siyah beyaz şeklinde ikiye bölünme olmadığı için daha "umut verici" olduğunu söyledi.

Nedim Şener: Doğal gaz rezervi sonrasında toplum ikiye değil dörde bölündü

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Karadeniz’de doğal gaz rezervinin bulunması sonrasında toplumun ikiye değil dörde böldüğünü söyleyerek şunları kaydetti:

1- Halkın çok büyük bir kısmı mutlu.

2- Halkın bir kısmı da mutlu oldu ama belli etmiyor.

3- Halkın küçük bir kısmı mutsuz oldu ve tepkisiz kaldı.

4- Çok küçük bir kısmı ise hem mutsuz oldu hem de hezeyanlar içinde yapılan çalışmayı küçültmek, önemsizleştirmek, itibarsızlaştırmak derdine düştü.

Şener'e göre "burada umut verici bir gelişme" var. O da toplumun bu sefer siyah-beyaz şeklinde net çizgilerle ikiye ayrılmamış olması:

"Burada parti ve siyasi görüş ayrımı yapmıyorum. Yurttaşlar arasında bu tür bir ayrım yapmaktan hoşlanmıyorum ama daha iyi anlatabilmek için şu cümle ile özetleyeyim: Mutlu ve mutsuz olanlar arasında kendine “Atatürkçüyüm” diyen de var, “Muhafazakârım” diyen de. Burada umut verici gelişme, toplumun siyah-beyaz diye ikiyi ayrılmaması. Siyaseti bir kenara bırakıp böyle bir habere sevinenlerin, sevinse de mutluluğunu belli etmeyenlerin çok ama çok büyük bölümü oluşturması."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar