GÜNDEM

Nedim Şener: Dink cinayetindeki rollerini yazdığım o istihbaratçılar için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Hürriyet yazarı Nedim Şener, daha önce Dink cinayetindeki rollerini yazdığı FETÖ'cü istihbaratçıların müebbetle yargılandığını duymasının ardından; bu isimleri yazdığı kitabı ve o kitap nedeniyle hedef alınmasını hatırladığını söyledi. Şener, o günlerde yaşadıklarını okuyucularıyla paylaştı.

Nedim Şener: Dink cinayetindeki rollerini yazdığım o istihbaratçılar için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink cinayeti davasında yargılanan FETÖ üyesi polis, jandarma, gazeteci ve istihbaratçılarla ilgili davada savcının “ağırlaştırılmış müebbete” varan ceza taleplerini bugünkü köşesine taşıdı. 

Şener, bu isimlerin Dink cinayetindeki rollerini daha önce "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" kitabında yazdığını; daha sonra hakkında şikayette bulunulduğunu ve yargıya hakim olan FETÖ'cülerin bu şikayeti anında davaya çevirdiğini anlattı:

Haberler bana 11 yıl önce 10 Haziran 2009 tarihli Milliyet gazetesinin manşetini hatırlattı.

O gazetede birçok haberim manşet olmuştu ama o gün manşet olan bendim.

‘Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları’ kitabım nedeniyle Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer, istihbaratçı müdür Faruk Sarı, İstihbaratçı polis memuru Muhittin Zenit bana dava açmıştı. Sebebi, gazete haberlerimde olduğu gibi FETÖ’cülerin Hrant Dink cinayetindeki rollerini yazmamdı.

En güçlü zamanlarıydı; Ergenekon’dan Balyoz’a kumpas üzerine kumpas operasyonları yapıyorlardı. FETÖ’cü polislerin kurduğu kumpası, FETÖ’cü savcılar dosya haline getiriyor, FETÖ’cü hâkimler tutuklayarak cezaevine gönderiyor, FETÖ’cü gazeteciler de sahte dokümanlarla algı operasyonu yapıyorlardı.

Bu işin başını da Hrant Dink cinayetinde sorumlu olduğunu yazdığım “Ergenekon operasyonlarının beyni” olarak bilinen istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer çekiyordu.

Dolayısıyla hakkımdaki şikâyeti anında davaya dönüştü. 2009 yılı Nisan ayında Ramazan Akyürek, Faruk Sarı ve Muhittin Zenit’in şikâyetleriyle birleştirildi ve bir anda 20 yıl hapis istemiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan “sanık” durumuna geldim. Yetmedi, 8 yıl hapis istemiyle bir başka dava daha açıldı. FETÖ’cü istihbaratçıların Hrant Dink cinayetinde sorumlu olduğunu yazdığım için toplam 28 yıl hapis istemiyle yargılanırken, Hrant Dink’i öldüren katil Ogün Samast 20 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu. İşte Milliyet o manşeti bu garip durum için atmıştı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar