GÜNDEM

Nedim Şener, darbe mümkün değil dedi suikast uyarısı yaptı

Hürriyet yazarı Nedim Şener, son dönemlerde gündem olan darbe söylentilerine ilişkin yazdığı yazısında FETÖ'nün bir darbeye girişemeyeceğini belirtti ve suikast uyarısında bulundu.

Nedim Şener, darbe mümkün değil dedi suikast uyarısı yaptı

Dünyada koronavirüs konuşulurken Türkiye'de ana gündem darbe iddiaları. CHP'li isimlerin darbe imalarında bulunmasının ardından ana gündem olan bu konuda birçom kişi farklı senaryolar yazdı.

FETÖ ile mücadele konusunda önemli işlere imza atan Nedim Şener ise konuyu ele aldığı yazısında TSK içerisinde 20 bin FETÖ'cünün ihraç edildiğini belirtti. Bunun üzerine Türkiye'de bir darbe girişimi daha olacağını düşünmediğini söyleyen Nedim Şener, suikast uyarısında bulundu.

İşte o yazı:

Türkiye’de son zamanlarda yine bir darbe tartışması yapılıyor. Tüm dünya koronavirüs mücadelesine ve doktorların ne dediğine odaklanmışken, Türkiye’de gündem darbe konusuna dönüştü. Belli ki bir süre daha devam edecek. Ancak ben bu tartışmayı siyasi polemik olarak görüyorum. Söz konusu darbe ise konu teknik yönüyle de ele alınmalı. Yani, kimin ve nasıl yapacağı soruları, kapasitesinin olup olmayacağı konusu ile tartışılmalı.
Ben 15 Temmuz 2016 FETÖ darbesinden beri söylediğim şeyi tekrar edeyim: Türk milletinin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleden sonra hiç kimsenin böyle bir şeye cesaret edebileceğini sanmıyorum.

20 BİN İHRAÇ

Biliyorsunuz, 15 Temmuz darbe girişimine 5 bin 600 civarında subay/astsubay olmak üzere 8 bin dolayında TSK mensubu katılmıştı. O günden beri yapılan mücadele sonucunda 5 bin 600’ün yanında 20 bin FETÖ mensubu tespit edilip haklarında işlem yapıldı. Net rakam vermek gerekirse, bugüne kadar TSK’dan toplam 19 bin 203 kişi ihraç edildi. Yaklaşık 5 bine yakın kişinin ihraç dosyası ise hâlâ bakanlıkta.

20 BİN DAHA BELİRLENDİ

Hepsi bu mu? Elbette değil, ankesörlü hat inceleme, araştırma ve soruşturmaları kapsamında 20 binden fazla FETÖ mensubu daha tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi koordinesinde, ankesörlü hat aracılığıyla FETÖ’cü sivil imamlarıyla görüşme yapan TSK mensubu 20 bin kişi daha belirlendi.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar