GÜNDEM

Nedim Şener, Batmanlı çocukların Mehmetçiğe yazdığı duygulandıran mektubu yazdı

Nedim Şener, Batman'da yaşayan iki çocuğun Barış Pınarı Harekatı'na giden Mehmetçik'e yazdığı mektubu köşesine taşıdı. Mektuplardan biri 3 yıl önce şehit olan bir polisin 8 yaşındaki oğluna ait...

Nedim Şener, Batmanlı çocukların Mehmetçiğe yazdığı duygulandıran mektubu yazdı

Batman'da çocuklara yönelik kitap çalışmaları yapan valiliğin terörle ve dağa çıkarmalarla sahadaki bu mücadelesini aktaran Nedim Şener, 2 çocuğun Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerlere yazdığı mektubu paylaştı.

Çocuklardan biri 3 yıl önce şehit düşen bir polisin 8 yaşındaki oğlu Cevher Erin...

Cevher, asker abilerim diye başladığı mektubunda "babasının intikamının teröristlerden alınmasını" istiyor. 

İşte o mektuplardaki duygulandıran ifadeler:

Bunlardan birisi Beşiri’nin İkiköprü beldesinden 5’inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Muhammed Emre Özalp. Emre, Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan askerlere bir mektup ve biriktirdiği 22 TL harçlığını göndermiş.

Emre mektubunda şunları yazmış; “Asker abi Ben Muhammed Emre Özalp, 10 yaşındayım. Beşiri İkiköprü Beldesi’nde yaşıyorum. 5/B Sınıf öğrencisiyim. Babam dedi ki; ben yetim olmayayım diye siz seferi çıkmışsınız.

Öyle deyince ağladım. Çünkü senin çocuğunda yetim olmasın, seni çok seviyorum, çok dua ediyorum. Sana bir şey olmasın çocukların yetim kalmasın.

Asker abi, sana bir şey olursa çok üzülürüm. Bu yüzden hep dua ediyorum. Allah seni korusun asker abi, sana harçlığımı gönderiyorum. Bununla bir çocuk sevindir ki, Allah çocukları yetim bırakmasın.

Çocukları öldüren teröristlere de ki, bizim çocuklarımız vatanını bayrağını çok seviyor. Ne yapsalar da bizi yenemeyecekler, ellerinden öpüyorum asker abi. Lütfen sana bir şey olmasın, Allah seni ve tüm askerlerimizi korusun.”

‘Babamın intikamını alın’

Başka bir mektup da polis memuru 2016 yılında şehit olan Batmanlı Yusuf Erin’in 8 yaşındaki oğlu Cevher Erin’den. Cevher, babası şehit olduktan sonra ön isim olarak babasının adını da almış. Şöyle yazıyor Yusuf Cevher Erin; “Merhaba asker abi Benim adım Yusuf Cevher Erin.

Ben sizi çok seviyorum. Savaşıyorsunuz ülkemizi koruyorsunuz. Annemle size dua ediyoruz. Benim babam polis ama şehit oldu. 3’üncü sınıfa gidiyorum ama siz şehit olmayın. Savaşı kazanın teröristleri bitirin, babamın intikamını alın. Babamın ismi Yusuf Erin.” İşte Batman’da böyle çocuklar yaşıyor.

Bugüne kadar terör örgütü ile mücadelede 182 şehit veren 300’den fazla gazisi olan Batman’da geleceği bu çocuklar kuracak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar