GÜNCEL

Nedim Şener: Bakalım dünya bu kararı görecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında, Hrant Dink cinayetine yönelik 2007 yılı ve sonrasında hassasiyet gösteren dünya kamuoyuna, cinayetin arkasından FETÖ'nün çıkmasının ardından da aynı hassasiyeti gösterip göstermeyeceğini sordu.

Nedim Şener: Bakalım dünya bu kararı görecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında, Hrant Dink cinayetine yönelik 2007 yılı ve sonrasında hassasiyet gösteren dünya kamuoyunun, 'cinayetin arkasından FETÖ'nün çıkmasının ardından aynı hassasiyeti gösterecek mi?' diye sordu. Şener, Dink cinayetinde FETÖ'cü istihbaratçıların organizasyonunu genel hatlarıyla açıklarken, Ergenekon kumpas davalarına nasıl zemin oluşturulduğunu anlattı.  

Nedim Şener, Ergenekon kumpasının aslında Türkiye'ye karşı kurulmuş bir kumpas olduğunu belirtirken, ''katil devlet hesap verecek'' diye bağıranların FETÖ mensupları yargılanırken sessizliğe büründüğünü söyledi. Şener, yabancı gazeteci, hukuçu, diplomat, siyasetçilerin belli ki katili beğenmediklerinin anlaşıldığını ve yine bu kişilerin doldurduğu mahkeme salonlarında, cinayetin gerçek faili FETÖ'cüler yargılanırken yalnızca birkaç vefalı arkadaşının davayı takip ettiğini söyledi.  

İşte o yazı... 

Sadece karşılıklı anlayış ve sevgi adına söylenmiş bir cümle nedeniyle, “Türklüğe hakaret” ettiği iddiasına verilen ceza ile oluşturulan linç iklimi sonucu hedef gösterilen gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü Şişli’de katledildi.
Oluşturulan nefret iklimini, 2006 yılından itibaren İstihbarat Dairesi Başkanlığı içinde kurdukları “C5” isimli illegal büroda takip eden FETÖ üyesi istihbaratçılar; öldürülmesinden 6 ay sonra 12 Haziran 2007’de başlatacakları “Ergenekon kumpası” için Hrant Dink’i av olarak kullandı.

Trabzon’da, tıpkı Rahip Santoro cinayetindeki gibi, 18 yaşından küçük katile işletilecek cinayet en ince detayına göre planlanmıştı. Rahip Santoro cinayeti, Malatya Zirve Yayınevi katliamı, Danıştay cinayeti gibi Dink cinayeti de FETÖ’cü istihbaratçıların gözü önünde işlenmiş, hepsi de kumpas için kullanılmıştı. Bunlar içinde dünyada en fazla tepki gösterileni Dink cinayeti olmuştu. Bu cinayetle kumpasın alt yapısı artık hazırdı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar