GÜNDEM

Nedim Şener: Ayasofya'yı 15 Temmuz kuşağı açacakmış...

Hürriyet yazarı Nedim Şener, "Ayasofya ancak kendisini koruyacak ve açık tutacak kuşak geldiğinde açılacakmış, o kuşak da 15 Temmuz kuşağıymış" dedi.

Nedim Şener: Ayasofya'yı 15 Temmuz kuşağı açacakmış...

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Ayasofya için "açmak kadar açık tutmak da önemli" dedi. Şener, şunları kaydetti:

Benim şahsi kanaatim o ki, Ayasofya ancak kendisini koruyacak ve açık tutacak kuşak geldiğinde açılacakmış, o kuşak da 15 Temmuz kuşağıymış. Yani Ayasofya, tarihinde ilk kez bir darbeyi çıplak elleriyle durduran o kuşağı bekliyormuş. Böyle bir günde bunu neden yazıyorum biliyor musunuz? Çünkü bu kararın karşısında olan tüm küresel güçler yarından itibaren üzerimize saldıracak da ondan.

Yıllarca hep bu konuşulacak, içeriden siyasi ajanlar, etki ajanları devşirecekler. Siyasetçi satın alacaklar ve Ayasofya’yı yeniden müzeye dönüştürmek için çalışacaklar.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu çalışmalara başlamış bile. Ayasofya’nın cami olmasından büyük acı duyan Papa Francis’ı aramış ve Ayasofya’nın yeniden müzeye dönüşmesi için uluslararası tüm ağırlığını ortaya koymasını istemiş. Yunan cumhurbaşkanı ile görüşen Papa, konumunun verdiği tüm ağırlığı bunun için kullanacağını söylemiş...

AYASOFYA'NIN FATİH'İN MÜLKÜ OLDUĞUNU, İSTANBUL'UN TÜRKLERİN VATANI OLDUĞUNU İÇLERİNE SİNDİREMEMİŞLER

Ayasofya'nın açılışı sürecinde emperyalist devletlerin verdiği tepkiler, hadsiz Batı ülkelerinin İstanbul’u ve Ayasofya’yı kendi toprakları, mülkleri sandıklarını gösterdi. Öyle ki bırakın Fatih Sultan Mehmet’in mülkü olan Ayasofya’nın cami olarak açılmasını, 1453’te İstanbul’un fethedildiğini, bu şehrin Türklerin vatanı olduğunu içlerine sindirebilmiş değiller...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar