GÜNDEM

Nedim Şener: Avrupa'da Suriyeli savaşı başlayacak

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Suriyeli mültecilerin Türkiye'den çıkıp Avrupa'ya doğru yola çıkmasının ardından Avrupa ülkeleri arasında çıkacak olan anlaşmasızlıkları işaret etti ve 'Suriyeli savaşı çıkacak' dedi.

Nedim Şener: Avrupa'da Suriyeli savaşı başlayacak

Önce İdlib'de verdiğimiz şehitler ve Suriye'ye başlatılan operasyonlar. Ardından Suriyeli mültecilere sınır kapılarının açılması...

Avrupa'nın önümüzdeki süreçteki en önemli gündem maddesi Suriyeliler olacak.

Bu gündemle birlikte Avrupa ülkeleri arasında çıkacak olan anlaşmazlıkları işaret eden Nedim Şener, 'Avrupa'da Suriyeli savaşı çıkacak' dedi. 

İşte o ifadeler:

34 askerimizin şehit edilmesinden sonra gerçekleşen şeylerden birisi de Avrupa’nın Türkiye’yi oyalamaktan başka işe yaramayan anlaşmalarının fiilen sona ermesidir.

Evet, Türkiye anlaşmada değişiklik olmadığını söylese de fiilen anlamı kalmadı. “Demokrasi, hukuk, eşitlik, insan hakları” kavramlarını temsil ettiğini söyleyen Avrupa, konu Suriyeli mülteciler olunca krize giriverdi.

Türkiye, Suriye’den kaçan 4 milyon insana ev sahipliği yaparken, kapıları tutan “medeni Avrupa”, zar zor bunun ancak dörtte biri kadar göçmeni kabul etti. Son üç yılda ise belli kotalara göre 120 bin mülteciyi hangi üye ülkeye yerleştireceğine karar veremedi. Suriyelilere insan değeri vermeyen Avrupa, Türkiye’ye verdiği sözleri de tutmadı. 4 milyon Suriyeliyi koruyan Türkiye’ye 6 milyar Euro taahhüt etti, ancak 2.7 milyar Euro ödedi. Ne vize serbestisi, ne de Gümrük Birliği anlaşmasını yenilediler.

Suriye rejiminin İdlib saldırısıyla, ne mutabakatların ne de anlaşmaların önemi kaldı. Türkiye, geçişleri engellemeyeceğini açıkladı. Yüz binlerce göçmen Batı sınırlarına dayandı. Karşıya geçenlerin sayısı 100 bine ulaşmak üzere. Ama medeni Avrupa’nın tepkisine bakın: Yunanistan gaz bombası, mermi, ses bombası, ne varsa attı göçmenlerin üzerine. Oysa aynı Yunanistan, 15 Temmuz darbesine karışan ve helikopterle kaçan FETÖ’cü darbecilere sığınma hakkı verdi. Binlerce FETÖ üyesini, PKK’lıyı barındırıyor. İşte budur Avrupa’nın ikiyüzlülüğü hatta yüzsüzlüğü...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar