GÜNCEL

Nedim Şener: Amirallere, diğer amiraller tarafından kurulmuş bir kumpas var

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 103 emekli amiralin imzasıyla yayınlanan 'Montrö bildirisi'yle ilgili olarak "amirallere bir kumpas var ama bu, diğer amiraller tarafından kurulmuş bir kumpas" dedi.

Nedim Şener: Amirallere, diğer amiraller tarafından kurulmuş bir kumpas var

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde, 'Amirallere kumpas kuran amiraller' başlığıyla dikkat çeken bir yazı yayınladı. Şener, 103 emekli amiralin imzasıyla yayınlanan 'Montrö bildirisi'yle ilgili olarak "amirallere bir kumpas var ama bu, diğer amiraller tarafından kurulmuş bir kumpas" dedi.

İşte o yazı... 

104 amiralin “Montrö Bildirisi” hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılması ve 10 amiralin gözaltına alınması ile hafızalardaki o ifade tekrar gündeme geldi: “Amirallere kumpas”

Hele hele FETÖ’nün yayın organı Taraf isimli operasyon gazetesinin yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan’ın tahliyesiyle belli ki “kumpas” kelimesini gelecek günlerde bol bol tartışacağız.

Ben de bugün “Montrö Bildirisi” ile gündeme gelen “Amirallere kumpas” ifadesinin üzerinde durmak istiyorum.

Metni ilk gördüğümde yanlış bulmuş, 104 imzacı isme baktığımda gerçekten çok şaşırmıştım.

Daha ilk anda metni kimin hazırladığı ortaya çıkmıştı. Soruşturma da aynı ismi teyit etti: Ergun Mengi...

Biraz daha araştırınca, metnin gece yarısı yayınlanması dahil, süreci planlayanlar ile onlara dekor olanlar belliydi.

Benim “Emekli-Muhtıra” diye adlandırdığım, adı ister “bildiri” olsun ister 27 Nisan’daki gibi “duyuru”, hedefin siyasi otoriteye parmak sallamak olduğu açıktı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar