GÜNDEM

Nedim Şener: Amerikan malı muhalefet nasıl dizayn edilir?

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Joe Bİden'in, muhalefeti destekleyerek siyaseti dizayn etme söylemlerini Amerika’nın Ankara eski Büyükelçisi Eric Edelman’ın Ray Takeyh ile yayınladığı makaleden alıntılar yaparak açıkladı.

Nedim Şener: Amerikan malı muhalefet nasıl dizayn edilir?

Amerika'da, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde demokratların adayı Joe Biden'in, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine yaptığı hadsiz açıklamalara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener de bugün kaleme aldığı yazısında Biden'in, Türkiye'de iktidarı devirmek için iç siyaseti nasıl dizayn etmeyi düşündüklerine dair konuşmayı Amerika’nın Ankara eski Büyükelçisi Eric Edelman’ın Ray Takeyh ile yayınladığı makaleden alıntılar yaparak değerlendirdi.

İşte Nedim Şener'in o yazısı:

ABD Başkan adayı Joe Biden’ın Türkiye’de muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştirme konusundaki sözleri çok tartışıldı. Peki Amerika bu tür planları nasıl uyguluyor?

Şimdi size Mayıs 2020’de Amerika’nın eski Ankara büyükelçisi Eric Edelman’ın Ray Takeyh ile yayınladığı bir makaleden alıntılar paylaşacağım.

Yazıda, bir ülkede muhalefetin nasıl destekleneceği, örtülü ve açık yardım, CIA’in nasıl devreye gireceği; Twitter, Telegram, Instagram, televizyon, radyo ve internetin nasıl kullanılacağı, ABD tarafından fonlanan medya kuruluşlarının rolü, finansal olarak o ülkenin nasıl baskı altına alınıp ekonomik çöküş yaşatılacağı tek tek anlatılıyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar