GÜNCEL

Nedim Şener: ABD, FETÖ elebaşını konuşur diye iade etmiyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 4,5 yıl geçmesine rağmen neden hale iade edilmediğini açıkladı.

Nedim Şener: ABD, FETÖ elebaşını konuşur diye iade etmiyor!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 4.5 yıl geçmesine rağmen, Türkiye'nin ABD'ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve üst düzey örgüt mensupları için yaptığı talepler hala karşılık bulamadı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, konuyu köşesine taşıdı. Şener, ''FETÖ'nün Türkiye'ye iade edilmemesinin nedenini açıkladı. Şener, Eğer ABD, söylediği gibi masumsa Türkiye’nin defalarca iadesini istediği FETÖ elebaşı ile ilgili bir adım atar. FETÖ elebaşı Gülen, sadece 15 Temmuz darbe girişimi değil, birçok suçu işleyen bir terör örgütü elebaşıdır'' dedi. 

İşte o yazı... 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 4.5 yıl geçti ve Amerika’nın rolü yine tartışma konusu oldu. “Yine” diyorum, çünkü konuya biraz ilgisi olanlar 15 Temmuz’un FETÖ eliyle gerçekleştirilen bir ABD darbe girişimi olduğunu biliyorlar.
Ama yine de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon kanalında, “15 Temmuz’u FETÖ mü yaptı?” sözünün, 15 Temmuz’a “tiyatro”, “kontrollü darbe” diyen CHP’liler ve yandaşları ile özellikle FETÖ’cü sosyal medya hesapları tarafından dakikalar içerisinde hızlı bir şekilde paylaşılması, konunun bir kez daha gündeme gelmesini sağladı.

Aslında Soylu’nun söylediği açıktı; FETÖ’nün darbe girişiminin arkasındaki ABD’yi işaret ediyordu. Ertesi gün, Soylu’nun konu hakkındaki sözleri daha açık bir şekilde Hürriyet’te yayınlandı. Aynı gün Reuters Haber Ajansı çevirisini yapıp servis etti. Saatler sonra da Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, iddiaları reddetti ve şu açıklamayı yaptı: “Açıkça ifade etmek gerekirse, ABD’nin, 2016’da Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimine hiçbir dahli olmamıştır. ABD bu girişimi derhal kınamıştır. Aksi yöndeki iddialar yanlıştır ve Türkiye’nin NATO müttefiki ve ABD’nin stratejik ortağı olmasıyla bağdaşmamaktadır.”

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar