GÜNDEM

Nedim Şener: 15 Temmuz korkak ile cesurun kim olduğunu gösteren bir geceydi

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında kaleme aldığı yazısında ‘Eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik’ mesajıyla akıllara kazının 21 yaşındaki Batuhan Ergin’i yazdı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Nedim Şener: 15 Temmuz korkak ile cesurun kim olduğunu gösteren bir geceydi

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında kaleme aldığı yazısında, o gece darbecilerin önüne çıkan ve "Eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik" mesajıyla akıllara kazının 21 yaşındaki Batuhan Ergin’i yazdı: 

"Batuhan Ergin, bunu yazdıktan iki saat sonra FETÖ’cü darbeciler tarafından kalbinden vurularak şehit edildi."

Şener, şunları kaydetti:

"KORKAKLARI DA GÖRDÜK, CESURLARI DA"

15 Temmuz gecesi hain ile vatanseverin, korkak ile cesurun kim olduğunu gösteren bir geceydi. Birileri tarafından sürekli “makarnacı” diye aşağılanan insanlar darbeye direnirken, onları aşağılayanlar o gece marketlerdeki son makarnaları yağmalıyordu. Bankamatiklerin önünde, benzincilerde kuyruklara girmişlerdi.

Yani 15 Temmuz gerçek “makarnacıların” kim olduğunu da gösterdi.

Darbecileri balkonlardan alkışlayanları, darbecilere tek bir laf etmeyen, en küçük direniş göstermeyenleri, güçleri ancak minarelerden sala okuyan hocaları, müezzinleri tartaklamaya, yumruklamaya yeten korkak fırsatçıları da gösterdi.

"15 TEMMUZ HİÇ YAŞANMAMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR"

Her yıl 355 gün çekerken, bu korkaklar için 2016 yılı 364 gün çekiyor. Çünkü onlar için öyle bir gün yok, o kahramanlık günü ve gecesi yok. Onlara göre 15 Temmuz hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar.

Yazının tamamına gitmek için fotoğrafa tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar