GÜNDEM

Necati Doğru'dan MEB'e kitapçık isyanı!

Sözcü yazarı Necati Doğru, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere dağıtılan kitapçıklara isyan etti. Kitapçıkların siyasi ve ayrımcı olmasını eleştiren Doğru, harf devrimine ilişkin söylemlere de cevap verdi.

Necati Doğru'dan MEB'e kitapçık isyanı!

Okullarda öğrencilere dağıtılan kitapçıklardaki siyasi ve ayrımcı metin ve görseller, gündem olmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da açıklama yapmış ve soruşturma başlatıldığını belirtmişti. 

Kitapçıkların siyasi ve ayrımcı içeriklerini eleştiren Sözcü yazarı Necati Doğru, bugünkü yazısında bu uygulamaya isyan etti.

Doğru, yazısının sonunda ise harf devrimine ilişkin söylemlere cevap verdi.

İşte Necati Doğru'nun yazısı:

Koca profesörlerin, çok şöhretli gazete yazarlarının, en dilbaz siyaset adamlarının katıldığı programları yarıda kesip, “Tayyip Erdoğan'ın canlı konuşmalarını” 24 saat yayınlayan TV kanallarını kimse izlemez oldu.

Babası TV'de dinlemiyor!

Lisede çocuğuna okutalım!

İşte eğitimde devrim: Parti propagandasını kitap yap, liseye sok!

★★★

Geçen hafta da rehber öğretmenler için hazırlanan “Psikoloji Önleyici Destek Programı Eğitim Kılavuzu” adlı bir kitabın basılıp dağıtıldığı haberi vardı.

Ayrımcıydı kitap.

Bölücüydü.

Ve baştan aşağı yalan.

Türbanlı öğretmen:

Sevgi dolu.

Başı açık öğretmen:

Hırçın.

Bıyıklı öğretmen:

Şefkat dolu.

Bıyıksız öğretmen:

Tacizci.

Kitapta aynen böyle çizilmişti. Bu saçmalık kitap yapılıp rehber öğretmenlere okusunlar diye dağıtılmıştı. Milli Eğitim Bakanı, bir hafta sonra lütfedip, “soruşturma açıldığını” duyurdu.

Kim hazırlatıyor kitapları?

Kim istiyor?

Kim onaylıyor?

Kim eğitime sokuyor?

★★★

Bir metin okuması:

Cumhuriyeti hiç sevememiş olanların “Harf Devrimi yapıldı bir gecede cahil kaldık” iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Harf Devrimi öncesinde her 100 kadından ancak 4'ü, her 100 erkekten ancak 7'si okuyup yazma biliyordu. Çünkü Arap harfleriyle Osmanlıca okuyup yazmak Türkçe'ye hiç uymuyordu. Zordu. Harf Devrimi'nden sonra okuma yazma oranı kadın ve erkeklerde yüzde 20'ye çıktı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar