GÜNDEM

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan da CHP mitinginde

Kılıçdaroğlu Adana’daki mitingde tutuklanan Cumhuriyet gazetesi yazarlarının yanı sıra tutuklu olan Cemaat yazarlarının isimlerini de anons etti. Mitinge katılan vatandaşlar, ismi okunan Cemaat yazarları için “burada” diye karşılık verdi.

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan da CHP mitinginde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da düzenlenen 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' mitinginde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Cemaat yazarlarından gazeteci Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu tutuklu gazeteciler için,“Onlar şu anda hapiste, ama onlar aynı zamanda Adana meydanında, yüreklilerin bulunduğu meydanda, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan meydanda, Mustafa Kemal’in meydanında onlar şimdi” ifadelerini kullandı.

"MEDYANIN YÜZDE 90'I HÜKÜMETİN KONTROLÜNDE"

Dünyanın en çok gazetecisi tutuklu olan ülkenin Türkiye olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu,"Bugün medyanın yüzde 90'ı hükümetin kontrolündedir. Televizyonlara bakıyorsun, tek bir ağızdan konuşuyorlar. Çünkü onlara oraya çıkartanlar hükümetin yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız. Bugün 146 gazeteci hapiste. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke Türkiye, bu bizim ağırımıza gidiyoruz. Hapiste gazeteci olmadığı, medya özgürlüğü olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte savunacağız" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine hapisteki gazetecilerin isimlerini de sayarak devam etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar