GÜNDEM

Nazlı Ilıcak : Burada adil yargılama yok!

FETÖ'nün medya ayağını oluşturmak suçundan yargılanan Nazlı Ilıcak, savunmasında laikliğe ve Cumhuriyet'e sarıldı.

Nazlı Ilıcak : Burada adil yargılama yok!

Altan Kardeşler, Nazlı Ilıcak ve diğer tutuklu 3 sanığın yargılandığı beşinci duruşma Silivri'de devam ediyor.

Nazlı Ilıcak cebir ve şiddetin darbe suçunun unsuru olduğunu belirten Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kararından alıntılarla savunmasını yaptı.. 

İşte Nazlı Ilıcak'ın savunmasından bazı satır başları:

Ben eğer, tarihçi Kadir Mısırlıoğlu olsaydım, bana yönelik anayasal rejimi değiştirme iddiasında bir haklılık payı bulunabilirdi. Ben hiçbir zaman Cumhuriyet rejimini, “100 yıllık parantez” ya da “reklam arası” gibi de görmedim. 

Lakin “Demokrasiye geçtikten sonra bizim İslâmi varlığımızı küp gibi devirdiler” diyen ben değilim. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım ve laik Cumhuriyet'in imkânlarından yararlanarak bugünkü konumuma geldim. 

Esas hakkındaki mütalaada Can Erzincan’daki programda benim sarf ettiğim hiçbir cümleye atıfta bulunulmuyor. Sadece, programın tanıtımı amacıyla attığım “Ahmet Altan’ı dinliyorum gözlerim kapalı” tweeti, darbenin somut delili olarak sunuluyor.

Tweet paylaşmak kuvvetli suç şüphesine somut delil sayılacaksa, cezaevleri dolup taşar.

Herşey bir kumpastan ibaret değil. Davaların sulandırılması, adil yargılama yapılmaması başka, her şeyi bir kumpastan ibaret gibi gösterme çabaları başka.

Kendini gizleyen, takiyye yapan bir örgütü, benim gibi dini cemaatlerle ilgi ve irtibatı bulunmayan birinin “terör örgütü” olarak teşhis etmesi mümkün değil.

Bir teşhis hatam olabilir ama darbe, benim bu teşhis hatamın sonucu değildir.

Yolsuzluktan söz eden herkes cemaati aklıyor diye değerlendirilecekse, bütün muhalefeti FETÖ’cü ilan etmek gerekecektir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar