GÜNDEM

Nazlı Ilıcak: AK Parti'ye oy verdim, neden düşürmek isteyeyim

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu.

Nazlı Ilıcak: AK Parti'ye oy verdim, neden düşürmek isteyeyim

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.


FETÖ medya yapılanmasına ilişkin tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Tibet Sanlıman'ın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Tibet Sanlıman ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte duruşma savcısı esasa dair görüşünü açıklayarak, tutuklu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve "anayasayı ihlal" suçundan 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Tutuksuz sanık Tibet Sanlıman'ın ise "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan cezalandırılmasını istedi. Daha sonra sanıklara mütalaaya karşı savunma yapmaları için söz verildi.

Nazlı Ilıcak mütalaaya karşı kendisini şöyle savundu:

Yolsuzlukla mücadele edilmesini, iddiaların soruşturulmasını istemek FETÖ'ye hizmet midir? Dürüst gazeteci olduğum için yazdım. Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim. Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetinden duyurdu.

Ben hükümet devrilsin isteyemem. AK Parti'ye oyumu veriyordum. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim. Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin mi demişim? Hayır! FETÖ Erdoğan'dan nefret ediyordu. Ben hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim.

Hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok. FETÖ’nün amacını bildiğime, bu amaca yönelik suç işlediğime dair delil yok. Öncelikle benim suç işlemiş olmam lazım. Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi. Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi? Ben örgütün gizli amaçlarını bilmiyordum. Ben yolsuzluk konusuyla ilgilendim.

Suçun subut bulmadığı gerekçesiyle beraatimi, beraat vermezseniz yaşıma, 16-17 aydır tutukluluğuma binaen tahliyemi istiyorum."

Mehmet Altan ise şöyle savunma yaptı:

"18 sayfalık mütalaayı görmeden kendimi nasıl savunabilirim? Ama bugünkü duruşmayla ilgili şeyler söyleyeceğim. Okuduğunuz ByLock raporu konusunda Adalet Bakanına mektup yazdım. ByLock raporuyla ilgili avukatlarım suç duyurusunda bulundu."


 Mehmet Altan, savunmasının bu bölümünde Adalet bakanı Abdülhamit Gül'e gönderdiği mektubu okudu ve "Vahametin bu kanıtını arşive geçsin diye size de gönderiyorum" dedi.

Mehmet Altan darbe suçunda cebir şiddet aranması gerektiğini hatırlatarak savunmasını şöyle sürdürdü: "Cebir şiddet olmayan bir programa müebbet istemek içtihata aykırı. AİHM de bu yapılan işin AİHS'e aykırı olduğunu biliyor. 15 aydır biz hep bu ihlallerle tutuluyoruz. Peki ama neden?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar