GÜNDEM

NATO belgelerinde ortaya çıktı Türkiye için yıkıcı ittifak Nedim Şener paylaştı

NATO belgelerinde YPG'nin PKK'nın Suriye kolu olduğunu gösteren şemayı yazısında paylaşan Nedim Şener, Batı ülkelerinin İsveç ve Finlandiya'dan farklı olmadığını belirterek, "O yüzden şimdiden “yıkıcı müttefik” diye Türkiye’nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak istiyorlar, sonraki adımları PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarmak olursa şaşırmayın." dedi.

NATO belgelerinde ortaya çıktı Türkiye için yıkıcı ittifak Nedim Şener paylaştı

Terör örgütlerine desteğini kesmeyen İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden ABD basınında hakaretlere uğramaya başladı.

Erdoğan hakkında skandal ifadeler ABD medyasında yeniden dolaşıma sokuldu. 

NYT “Türkiye NATO için yıkıcı müttefik” başlığını attı
New York Times gazetesinin tepki çeken haberini "Türkiye için yıkıcı ittifak" başlıklı yazısında gündeme getiren Şener, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine güvenlik gerekçesiyle onay vermediği için ABD ve Avrupa basınının hakaretlerine maruz kaldığını yazdı. 

Söz konusu haberde geçen “Ancak Erdoğan yönetimi altında Türkiye giderek idare etmesi zor bir sorun haline geldi...” ifadelerini yazısına taşıyan Şener, NATO belgelerindeki şemayı paylaşarak şu ifadelere yer verdi: 

"Türkiye PKK ve Suriye kolu PYD/YPG’ye desteğin kesilmesini istiyor. ABD gibi, İsveç ve Finlandiya gibi ülkeler ise PKK’dan farklı olarak PYD/YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini söylüyorlar. Peki, İsveç ve Finlandiya’nın girmek istediği NATO belgeleri PYD/YPG için ne diyor?

NATO belgelerinde PKK/PYD/YPG
Oysa, NATO Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nin (CEO-DAT), 2016 Terörizmle Mücadele Yıllığı’nda yer alan KCK/PKK Mevcut Organizasyon Şeması’na dikkatli bakın. NATO belgesine göre Türkiye’de siyasi olarak PKK, operasyonel olarak HPG, taktiksel olarak HPG olarak örgütlenen KCK’nın İran’da PJAK, YRK ve YRK/HPJ olarak faaliyet yürüttüğü anlatılıyor. NATO’ya göre, terör örgütü KCK/PKK Suriye’de siyasi alanda PYD, operasyonel olarak YPG ve taktik olarak da YPG/YPG olarak örgütlenmiş durumda.

Yani PKK ile YPD ve YPG arasında fark olmadığı gibi, terör örgütüne destek veren ABD, Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerle aday ülkeler İsveç ile Finlandiya arasında da fark yoktur.

O yüzden şimdiden “yıkıcı müttefik” diye Türkiye’nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak istiyorlar, sonraki adımları PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarmak olursa şaşırmayın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar