GÜNDEM

Nasıl iş anlamadık? Tapu müdürüne seferberler Atatürk'e hakarette ortada yoklar!

Tuğçe Kazaz'ın Atatürk'e yönelik skandal açıklamalarına Candaş Tolga Işık da tepki gösterdi. Sadece devlet büyüklerine değil hiç kimseye hakaret, iftira edilmemesi gerektiğini söyleyen Işık yargıyı eleştirdi ve "Tapu müdürü için bile seferber olan yargı, devlet Atatürk’e hakaret edildiğinde sırra kadem basıyor." diye yazdı.

Nasıl iş anlamadık? Tapu müdürüne seferberler Atatürk'e hakarette ortada yoklar!

Tuğçe Kazaz'ın skandal açıklamaları sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Birçok yazar gibi Candaş Tolga Işık'ın da gündemindeydi bu sözler...

Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkenin ortak değeri olduğunu söyleyen Işık, yapılan hakaretin ülke insanına yönelik olduğuna vurgu yaptı. Işık, "Devletimizi yönetenleri kendileriyle ilgili hakarete, iftiraya duyarlı oldukları kadar bu milletin Ata’sına yönelik saldırılara da hassasiyet göstermeye davet ediyoruz…" dedi.

Tuğçe Kazaz'ı ciddiye alanın Tuğçe Kazaz kadar aklı yoktur!

Bu ülkede bırak cumhurbaşkanını, bakanı, valiyi herhangi bir kamu kurumunun şube müdürüne laf edince sabahında kapında polisi görüyorsun. Sadece devlet büyüklerine değil hiç kimseye hakaret, iftira edilememeli.

Burası bir hukuk devletiyse hukuk bunun hesabını sormalı. Buna itirazım yok. Lakin bu nasıl işse tapu müdürü için bile seferber olan yargı, devlet Atatürk’e hakaret edildiğinde sırra kadem basıyor.

Tuğçe Kazaz “Mustafa Kemal’le dinsizlik geldi, ahlaksızlık geldi” demiş. Yunan sevgilisiyle evlenince İslamiyetten Hristiyanlığa geçip kendisini vaftiz filan ettiren ortam sarmayınca jet hızıyla yeniden İslamiyet’e dönen yarın öbür gün kendi dinimi kurdum demeyeceğinin garantisi olmayan birinin bize dinden bahsetmesine sadece gülünür. O yüzden önce lafa bakıyoruz sonra söyleyene ve yok muamelesi yapıyoruz.

Lakin artık önüne gelenin kendisinde Atatürk’e hakaret etme hakkı görmesine yok muamelesi yapamıyoruz. Atatürk bu ülkenin sadece kurucusu, ulu önderi değildir.

Aynı zamanda bu toplumun ortak değeridir. Canı sıkılan her müptezelin Atatürk’ü diline dolaması Atatürk’e değil, bu ülkenin insanına hakarettir. Devletimizi yönetenleri kendileriyle ilgili hakarete, iftiraya duyarlı oldukları kadar bu milletin Ata’sına yönelik saldırılara da hassasiyet göstermeye davet ediyoruz…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar