GÜNDEM

Nagehan Alçı'ya göre Habertürk hariç tüm TV kanalları sınıfta kaldı, şampiyon Teke Tek!

Nagehan Alçı, dün deprem sonrası TV kanallarında uzman sıfatıyla çıkanlara açtı ağzını yumdu gözünü. TV ekranlarına çıkıp "Daha büyük deprem yolda" diyenlere şarlatan diyen Alçı, Habertürk, Teke Tek ve Fatih Altaylı'yı tebrik etti.

Nagehan Alçı'ya göre Habertürk hariç tüm TV kanalları sınıfta kaldı, şampiyon Teke Tek!

Dün yaşanan depremin ardından TV kanallarında uzun süre istanbul depremi gündem oldu. Birçok uzman yorumlarını yaptı, bazıları büyük depremi işaret etti. 

Her kanalda ayrı isimler olsa da konu aynıydı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, TV kanallarını tek tek analiz etmiş olacak ki birçoğuna "berbat" yakıştırmasında bulundu. Habertürk'ü ise yayıncılığından ötürü tebrik etti. 

TV ekranlarında "daha büyük deprem yolda" diyen uzmanlara "şarlatan" diyen Alçı, İBB Başkanı İmamoğlu ve Celal Şengör'ün konuk olduğu Teke Tek programından ise övgü ile bahsetti.

İşte Alçı'nın TV kanallarına sitemini ve Habertürk'ü tebriğini içeren yazısı:

"Uzman değil, şarlatan yarışı

Habertürk TV’yi apayrı bir yere koyuyorum. Kendi kanalım olduğu için söylemiyorum. Başka bir yerde çalışsam da bu objektif tespiti yapardım: Tek sorumlu yayıncılık Habertürk’teydi.

Sevgili Hülya (Hökenek) depreme canlı yayında yakalandı ama müthiş bir soğukkanlılıkla programı götürdü, o anlarda bile sakince yaşanan sarsıntıyı anlatmayı başardı. Helal olsun… Ben olsam yayın mayın dinlemeyip, ayağa fırlamıştım herhalde…

Ancak genel olarak televizyonların performansı -hiç kusura bakmasınlar- berbattı! Bir anda yine uzman bulma yarışına girildi.

Sevgili dostlar, bu halkın bu kadar paranoyak hale gelmesinin yegane sorumlusu 99’dan beri her depremin ardından ortaya çıkan uzman kılıklı şarlatanlar! Unvanlarında profesör ya da doçent yazması beni hiç ilgilendirmiyor. Unvan değil ehliyet önemlidir. Bu kişilerin bilimsel ehliyetlerinin olmadığı konuşmalarından zaten anlaşılıyor.

İçlerinde gerçek bilim insanı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor -ki onların bir kaçından aşağıda bahsedeceğim-.

“Bu daha başlangıç. Çok daha kötüsüne hazırlıklı olunmalı” diyerek insanları depreme hazırlayamazsınız. Bunun adı bilgilendirme değil, korkutmadır! Ya da “İstanbul için artık risk yok” diyerek temelsiz bir gevşemeye de sebep olamazsınız. Bunun adı da sorumsuzluktur!

Bu tip açıklamalarla İstanbul kurtulmaz. İstanbul, alınması gereken önlemleri soğukkanlı bir şekilde anlatarak kurtulur.


***

Bravo Ekrem İmamoğlu, bravo Celal Şengör!

Gecenin tek anlamlı ve faydalı programı Teke Tek’ti. Burada arada polemiğe girdiğimiz, birbirimize karşı sert sözler sarf ettiğimiz olmuştur ama hakkını vereyim: Fatih Altaylı çok doğru bir televizyonculuk yaptı. İstanbul halkını olması gerektiği gibi bilgilendiren yegane yayın Teke Tek Özel’di dün.

Hem 3 gerçek bilim insanını -Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr Ziyadin Çakır ve Prof. Dr Sinan Özeren’i- (3’ü de konularında evrensel ölçütlere uygun önemli çalışmalar yapan değerli hocalar) hem de Ekrem İmamoğlu’nu tam da depremin olduğu gün çıkarması önemliydi.

Ekrem İmamoğlu’nun Celal Şengör’e “Biz bilimin önünde boynumuzu büküyoruz. Sizden talimat almaya hazırız” demesi büyük bir olgunluk ve özgüvene işaret ediyor. Tebrik ederim!

Celal Şengör’ün militarist aşırıcı siyasi fikirlerini sağduyulu bir insanın makul bulması mümkün değil ama olası depremler konusunda bütün politikacılar O’na kulak kabartmalı.

Artık deprem konusunda gerçek bilim insanları konuşsun, şarlatanlar değil! Ve siyasetçiler de onların önderliğinde yol alsın…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar