GÜNCEL

Nagehan Alçı'dan Türk astronota isim önerisi Cacabey değil Cacahanım olmaz mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın astronotlara yerli bir isim bulma çağrısına Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'da katıldı. Alçı, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunarak, ''Bilmem Sayın Bahçeli bu önerime nasıl bakar? Ben müstakbel ilk Turkonota Cacahanım demeyi teklif ediyorum'' dedi.

Nagehan Alçı'dan Türk astronota isim önerisi Cacabey değil Cacahanım olmaz mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı kapsamında Ay'a gidileceğini açıkladı.Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk astronot için isim önerisinde bulundu. MHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sn Cumhurbaşkanı'nın dün yaptığı açıklamanın ardından astronot için Türk gökbilimci Cacabey'in ismini önermiştir" denildi. Bugün o isim önerisine bir alternatifte habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'dan geldi. Alçı, MHP liderine seslenerek, ''Bilmem Sayın Bahçeli bu önerime nasıl bakar? Ben müstakbel ilk Turkonota Cacahanım demeyi teklif ediyorum'' dedi. 

İşte o yazı... 

Malum dünden beri en renkli ve en heyecanlı konumuz Türk astronot.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın astronotlara yerli bir  isim bulma çağrısına şimdilik tek somut öneri Devlet Bahçeli’den geldi. Devlet Bey, "Bizimkiler Cacabey olsun" dedi.

Selçuklular döneminde Kırşehir emiri olan zatmış Cibril Bin Cacabey. 1200’lerde astronomi ile ilgilenmiş, bir rasathane kurdurmuş.

Ancak madem astronotumuzun bir kadın olması hedefleniyor, Cacabey’in hatırasına atıfla Cacahanım demek daha doğru olmaz mı? Bilmem Sayın Bahçeli bu önerime nasıl bakar? Ben müstakbel ilk Turkonota Cacahanım demeyi teklif ediyorum.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar