GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Tunç Soyer'e tebrik, Ekrem İmamoğlu'na sitem!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Adalar'daki faytonlarda telef olan atlarla ilgili tavrına sitem etti. İmamoğlu'nun topu taca attığını belirten Nagehan Alçı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuyu çok doğru şekilde çözdüğünü belirtti.

Nagehan Alçı'dan Tunç Soyer'e tebrik, Ekrem İmamoğlu'na sitem!

Adalar'da bulunan ve faytonlarda telef olan atlar, İstanbullunun ve Türkiye'nin önemli sorunlarından biri.

Seçim öncesi İBB Başkanı İmamoğlu'nun çözeceğini söylediği bu konu, şu sıralar idare edilen bir hale dönüştü. 

Konuyu ele alan Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu'na sitem etti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ise konuyu doğru şekilde çözüme kavuşturduğu için tebrik etti.

İşte Nagehan Alçı'nın yazısı:

Dünkü yazım Ekrem İmamoğlu’na sitemle başlıyordu. Hepsi de bence çok onurlu bir amaç için mücadele eden hayvan hakları sivil aktivistleriyle konuşma üslubu beni hayal kırıklığına uğratmıştı.

Kendisini ziyarete gelen aktivistlerden İlker İnmez’e “İsterseniz soğukta yatabilirsiniz” demesini ben CHP tabanının, hatta eşi Dilek İmamoğlu’nun da tasvip etmeyeceğine inanıyorum.

Esasen İmamoğlu 81 atın adeta toplu katliam gibi salgın hastalıktan ölmesi sebebiyle bu konu gündeme geldiğinde problemi atlı faytonlar yerine elektrikli faytonları getirerek kökten çözebilirdi. Ben Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün de bu karara destek olacağını düşünüyorum.

İstanbul halkının büyük çoğunluğu ve özellikle de Adalar halkının neredeyse tamamı da artık zavallı hayvanlara yapılan bu kırbaçlı işkencenin ve zulmün bitmesini istiyorlar.

Allah aşkına normalde 20 yıl yaşaması gereken atlar o zulüm altında sadece 3 yıl yaşıyor. Hemen hepsi kırbaç altında aşırı çalıştırılmaktan yollarda telef olarak feci biçimde ölüyor. Korkunç bir vicdansızlık bu.

Fakat maalesef Ekrem Bey durumu idare etmeyi tercih ediyor. Habertürk TV’de 23 Haziran seçimi öncesi yaptığımız programda özellikle kimi konularda böyle topu taca attığında da ben kendisini bu tavrı nedeniyle eleştirmiştim.

İmamoğlu ise bana o yayında “Nagehan Hanım ben futbolda kaleciydim. Topu asla taca atmam” demişti ama hayvan hakları konusunda görünen manzara maalesef bu.

Görev yapmaya başladığı ilk 6 ay boyunca İmamoğlu’nu hiç eleştirmedim. Vazifeye yeni gelen bir Başkan’a süre verilmesi gerektiğine inanıyorum çünkü. Ama bu olay bence vicdan sahibi herkesi isyan ettiren türden.

23 Haziran 2019 öncesi Ekrem Bey ile konuşan hayvan hakları aktivistlerinin tamamı İmamoğlu’nun atlı faytonları kaldıracağına söz verdiğini ifade ediyor. Hepsi de buna bizzat şahit olduklarını söylüyorlar.

Seçimden önceki görüşmelerde hayvan hakları konusuna özel önem verdiğini anlatmış Ekrem Bey ama seçimden sonra bu konulara dair hiçbir şey yapmadığı görülüyor.


Ekrem İmamoğlu, Zülal Kalkandelen

İZMİR’DE BU İŞ ÇOK DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLDÜ

Oysa bakın atlı faytonların kaldırılması noktasında İmamoğlu’nun önünde üstelik yine bir CHP’li büyükşehir belediyesinden çok güzel bir örnek var.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendi şehrinde atlı fayton zulmünü tamamen ortadan kaldırdı.

Tunç Bey atları da sağlıklı barınaklara yerleştirdi ve hepsi normal özgür yaşantılarına döndü. Peki İzmir’de fayton servisi tamamen bitti mi? Hayır.

BRAVO TUNÇ SOYER!

Şu an çağdaş elektrikli faytonlar nostaljik görüntüsüne de büründürülerek İzmir’de aynı işlevi daha da başarılı şekilde görüyor. Fakat artık hayvan kullanılmıyor. Atlar kırbaçlana kırbaçlana işkence görmüyor. Bravo Tunç Soyer bin kere bravo! İşte çözüm üreten belediyecilik bu.

İzmir’in 2020 yılına ışıltısız ve pırıltısız girmesi ve belediye yönetiminin ışıklandırma organizasyonunun başarısız olması noktasında Tunç Soyer’i eleştirmiştim.

Bu eleştirime doğma büyüme İzmirli olan Ertuğrul Özkök de destek vermiş ve o da Soyer’i tenkit etmişti. O konuda maalesef hâlâ İzmir’de ilerleme yok ama hayvan hakları ile ilgili iktidara neredeyse gelir gelmez olması gerekeni yapan Tunç Soyer’i candan tebrik ediyorum.

Eski Başkan Aziz Kocaoğlu hayvan haklarına ilişkin taleplere maalesef kulaklarını tıkamıştı. Şimdi Ekrem İmamoğlu da Aziz Kocaoğlu ile aynı yanlışı yapıyor.

Ben eş durumundan İzmirli olduğum için biliyorum. Adalar’daki atlı faytonlar gibi Kordon boyunda da çok eskilere dayanan bir atlı fayton geleneği vardı. Tunç Soyer bu geleneği ortadan kaldırmadı ama vicdanlı şekilde yenileyerek geleneği devam ettirdi.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar