GÜNDEM

Nagehan Alçı’dan Prof Mehmet Ceyhan’a kritik uyarı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın aşıların etkinliği üzerinde yapmış olduğu açıklamaların toplumda paniği artırmak dışında bir işe yaramadığını söyledi.

Nagehan Alçı’dan Prof Mehmet Ceyhan’a kritik uyarı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın aşıların etkinliği üzerinde yapmış olduğu açıklamaların toplumda paniği artırmak dışında bir işe yaramadığını söyledi. Ceyhan’ın, aşının koruma düzeyinin yüksek olduğu ama yüzde 100 olmadığını, aşılı olduğu halde yoğun bakım giren ve hatta vefat edenlerin bulunduğu söylemesi üzerine kendisine sorulan rakam ve veri sorularına cevap veremediğini belirten Alçı, bu tutumun aşıya olan güveni ciddi şekilde zedelediğini ifade etti.


Nagehan Alçı, aşılar üzerine yapılan faz çalışmalarının sonuçları ve dünyada bu konu hakkında yapılan tıp literatürünü araştırdığını belirterek, aşı koruması altında olanların hastalanma oranının çok düşük olduğunu ve hastalananlarında ağır hasta olma olasılıklarının sıfıra yakın olarak bilimsel çalışmalarda net şekilde gözüktüğünü söyledi. Alçı, her gün televizyonda onlarca felaket ve mutasyon haberinin olduğunu, bu haberlerin aşı haberlerinin kat kat önüne geçtiğini, insanların asla aşı koruması altında olduklarına inanmadıklarını belirtti.

İşte o yazı... 

Mesela biraz önce Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünde Mehmet Ceyhan Hoca’ya sorular yönelttik. Ben bu soruyu sorduğumda aşının koruma düzeyinin yüksek olduğunu ama yüzde 100 olmadığını söyledi sonra da aşılı olduğu halde yoğun bakıma giren ve hatta vefat edenlerin bulunduğunu belirtti. Rakam ya da veri sorduğumuzda ise "Veri ya da rakam yok ama tanıdığım bir meslektaşım vefat etti” diyerek isim zikretti.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum