MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan Metin Feyzioğlu ve Fatih Portakal isyanı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısı hem Metin Feyzioğlu'nu hem de Fatih Portakal'ı kızdıracak türden. Ama yazının dikkat çeken yönü sadece bu değil.

Nagehan Alçı'dan Metin Feyzioğlu ve Fatih Portakal isyanı!

Nagehan Alçı bugünkü yazısında adeta iktidara haykırmış: "Metin Feyzioğlu zihniyetinden uzak durun" diye. 

Adli yıl açılışına gitmesi ve konuşması gündemde büyük yer eden Metin Feyzioğlu'na iktidara yakın gazeteciler övgüler dizerken Nagehan Alçı iktidarı uyardı. 

Metin Feyzioğlu zihniyetini kesinlikle reddettiğini vurgulayan Alçı, bu zihniyeti "Tipik Kemalist, otoriter, devletçi" olarak tanımladı. Feyzioğlu'nun 28 Şubat'ta başörtüsü zulmüne destek verdiğini hatırlattı. 

NASIL YANİ? FEYZİOĞLU BAKAN MI OLACAK?

Nagehan Alçı'nın yazısında dikkatimizi çeken asıl sözleri ise şunlar oldu: "Değişen Feyzioğlu değildir. AK Parti kendi tabanını da ezen bu zihniyeti asla meşru göremez ve görmemeli. Eğer görür de ittifaka girerse bu kendisinin intiharı olur. Hele ki Feyzioğlu’nun Adalet Bakanlığına getirilmesi gibi bir karar bana göre bu iktidarın görevde gibi görünürken hükümetten inmesi ile eş anlamlı olacaktır."

Nasıl yani?

AK Parti iktidarının Metin Feyzioğlu'nu Adalet Bakanı yapmak gibi bir niyeti mi var ki Nagehan Alçı bunları yazıyor.

Feyzioğlu'nun 180 derece değişen tavrının nedeni Bakanlık beklentisi mi ya da vaadi olabilir mi?

Nagehan Alçı bir duyum mu aldı acaba?

Yoksa son gelişmeler ona bunu hissettirdi de ön mü alıyor? Vallahi kafamız karıştı!

FATİH PORTAKAL METİN FEYZİOĞLU'NDAN FARKSIZ

Nagehan Alçı iktidarın bu zihniyetle yakınlaşmasına isyan ederken muhalefetin de Fatih Portakal hayranlığına dikkat çekiyor.

Çünkü Alçı'ya göre Fatih Portakal'ın zihniyet olarak Metin Feyzioğlu'ndan bir farkı yok ve bu çok tehlikeli.


Nedenini de şöyle açıklıyor Nagehan Alçı:

"Bu ülkede muhalefet güçleri de Portakal’ın “Devlet tarafından anaakım medyada muhalefet etme özel imtiyazı verilen tek kişi” olduğu gerçeğini sorgulamaz ve kendilerine “ne verilirse” onu kabul ederlerse de Türkiye bir adım ileri gitmez. Aynı yerde debelenir dururuz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar