GÜNCEL

Nagehan Alçı'dan kadına şiddeti önleme önerisi! 'Suç kodu sorulsun'

Metro'da genç bir kadına bıçak çekip tehdit ve hakaretler savuran kişi tüm toplum kesimlerinde tepkiye neden oldu. Olayla ilgili bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Kadına karşı şiddet kaynaklı suç kaydı bulunanlar toplu taşımaya, AVM’ye, kalabalıklara giremesinler" önerisinde bulundu.

Nagehan Alçı'dan kadına şiddeti önleme önerisi! 'Suç kodu sorulsun'

Türkiye'de kadına karşı şiddet haberleri gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Emrah Yılmaz adlı kişinin bir kadını bıçakla tehdit edip hakaretler savurması büyük tepki çekti.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı da Emrah Yılmaz'ın tutuklama talebinde savcının kullandığı "Şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır" ifadeleri hatırlatarak "İki önerim var: Birincisi kadına karşı şiddeti katalog suç haline getirmek. Kadın savcımızın bugün yazdığı gerekçe bu anlamda yol gösterici ve çok önemli. İkincisi de failleri toplumdan tecrit etmek" dedi. 

İşte o yazı:

27 Ağustos 2018'de dizi setinde o meşhur taciz vakası yaşandığında ve bir erkek hakim utanç verici bir şekilde konuya takipsizlik verdiğinde şöyle yazmıştım: "Eğer bir kadın savcımız bu dosyaya baksaydı netice böyle olmazdı. Çünkü tartışmalı değil, kör gözün parmağına bir olay bu. Batı ülkelerinde taciz, tecavüz ile kadına karşı şiddet ve cinayet dosyalarına kadın savcılar ve hakimler bakınca ancak erkek tahakkümü tam anlamıyla kırılabildi. Elbette samimi hassasiyet gösteren erkek hakimler de olmuştur ama kadına karşı işlenen suçlarda gereken cezaların verilmesi yönünde kitlesel devrimi hem ABD'de, hem de Batı Avrupa'da kadın hukukçular yaptı." Bakın, bu çağrının ne kadar haklı olduğu önceki gün Kadıköy-Tavşantepe metrosunda elinde bıçakla genç bir kadına ve etrafına saldırmaya kalkan vandalın dosyasına bakan kadın bir savcının yazdığı gerekçe ile kanıtlandı.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar