GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan 'Gergerlioğlu' yazısı: Polis kata girecek ve kendisini alacak

"Gazetecilik hayatım boyunca Gergerlioğlu kadar devletin tüm müesseselerinin aynı anda tüylerini diken diken eden başka bir siyasetçi görmedim" diyen Nagehan Alçı, "Sanıyorum polis Gergerlioğlu’nu tutuklamak için bulunduğu kata girecek ve kendisini alacak." ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı'dan 'Gergerlioğlu' yazısı: Polis kata girecek ve kendisini alacak

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, milletvekilliği düşürülmesinin ardından TBMM'de bekleyen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili, "Şu satırları yazdığım saat itibariyle Ömer Faruk Bey TBMM’de beklemeye devam ediyor. HDP yönetim katında. Anayasa Mahkemesi’nin kararı gelene kadar oradan ayrılmayacağını söylüyor. Polis bulunduğu yere girebilir mi? Mevzuata baktım. Yasal bir problem yok. Sanıyorum polis Gergerlioğlu’nu tutuklamak için o kata girecek ve kendisini alacak..." düşüncesini dile getirdi.

İşte o yazı...

Dün bir süredir konuşulan oldu ve hem HDP’ye kapatma davası açıldı hem de Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü.

Görünen köyün kılavuz istememesi gibi Gergerlioğlu’nun tam bugünlerde hapse atılacağını öngörmek şaşırtıcı olmaz.

Şu satırları yazdığım saat itibariyle Ömer Faruk Bey TBMM’de beklemeye devam ediyor. HDP yönetim katında. Anayasa Mahkemesi’nin kararı gelene kadar oradan ayrılmayacağını söylüyor.

Polis bulunduğu yere girebilir mi?

Mevzuata baktım. Yasal bir problem yok. Sanıyorum polis Gergerlioğlu’nu tutuklamak için o kata girecek ve kendisini alacak...

Hapse atılma önceliğinin HDP’li Kürt siyasetçilere ait olduğu HDP içinde esprili dille konuşulan bir mevzudur.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar