GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Cumhuriyet'e af eleştirisi! 'Öyle bir manşet yapmış ki!'

Yaptığı af çağrısının ardından Cumhuriyet gazetesinin manşetten çıkan ‘28 Şubat davası nedeniyle hapse atılan generallere ‘Cumhurbaşkanı affı’ tartışılıyor’ başlıklı haberine atıfta bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Nagehan Alçı'dan Cumhuriyet'e af eleştirisi! 'Öyle bir manşet yapmış ki!'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 28 Şubat davasında 14 generalin hapse atılmasına karşı çıkmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a af çağrısında bulunmuştu. 

Alçı, yaptığı af çağrısının ardından Cumhuriyet gazetesinin geçen gün manşetten çıkan İpek Özbey imzalı "28 Şubat davası nedeniyle hapse atılan generallere ‘Cumhurbaşkanı affı’ tartışılıyor" başlıklı haberini değerlendirdi.

İşte o yazı:

“Cumhuriyet gazetesi benim son yazılarım üzerine öyle bir manşet haber yapmış ki… Adeta 'Ne yapsak bu 14 generalin hapiste ölmesini sağlasak' haberi bu. Gazeteye konuşan düşük rütbeli emekli subaylar adeta bu 14 ismin hapiste hastalıklarla boğuşa boğuşa vefat etmesini istiyor. Sırf ideolojik fanatizm yüzünden komutanlarını ölüme terk etme vicdansızlığındalar. Etraflarındaki 3-5 fanatik kendilerini alkışlasın diye söylenmiş lafları Cumhuriyet’in haberinde üzülerek okudum.

80 yaşını geçmiş ve ciddi hasta olan kendi komutanlarını zerre düşünüyorlar mı bu subaylar? Onların durumunu umursuyorlar mı? Hayır… Asla düşünmüyorlar ve umursamıyorlar. Varsa yoksa kendi dar tribünlerine karşı oynayacakları fanatizm tiyatrosu. İktidar da bu emekli fanatik isimler şu anki rejimi rahatsız etmedikleri bilakis memnun ettikleri için onların varlığından mutlu. Gerçekten utanç verici.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar