GÜNDEM

Nagehan Alçı’dan Baro Meclisi önerisi

Çoklu baro tartışmaları devam ederken; bir öneri de Habertürk yazarı Nagehan Alçı’dan geldi. Alçı, Baro Meclisi oluşturulmasıyla birlikte;sorunların önemli oranda çözüleceğini köşesine taşıdı.

Nagehan Alçı’dan Baro Meclisi önerisi

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde son günlerde gündemimizde önemli oranda yer tutan çoklu baro tartışmalarına yer verdi.

Türkiye’de baroların yapısı üzerine uzun zamandır çalışmaları olan Hukukçu Ramazan Arıtürk'le cumartesi günü Habertürk yayınında birlikte olduklarını hatırlatan Alçı, Arıtürk ile programdan sonra barolar üzerine konuştuğunu ifade ederek:"Arıtürk’ün, daha önce katıldığı yayınlardan da mevcut sisteme karşı olduğu ancak çözümün yapılmaya çalışılan düzenleme olmadığını düşündüğünü biliyorum. Barolar ve Barolar Birliği işlevsel ve demokratik bir yapıya sahip değil. Yeniden yapılandırılmaya ihtiyaç var. Eşit ve hakkaniyetli temsil gerekiyor.Ancak Arıtürk, çoklu baroyu yanlış buluyor. Bunun toplumdaki ayrışmayı körükleyeceğini düşünüyor. Adliyede rekabet ve kavganın önünü açacağını söylüyor.Kısacası baroların kurumsal bütünlüğü korunmalı ama bu sistem değişmeli tezini savunuyor."şeklinde konuştu.

Arıtürk’ün, temsilde adaletin sağlanması için de baro meclisi kurulmasını önerdiğini ifade eden Alçı, sözlerine şu şekilde devam etti:"Baro meclisinin baro başkan ve yönetiminin denetleme görevini üslenmesi gerektiğini belirtiyor.Maalesef her şey gibi bu mevzu da kutuplaşma kurbanı olup iki seçeneğe indirilmiş durumda. Ya mevcudu ya da yapılmak isteneni savunmak dışında bir seçenek konuşmak çok zor."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum