GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Ayasofya çıkışı: Bence de ibadete açılmalı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Atatürkçü bir ailede yetiştiğini söyledi ve dindar kesimin Ayasofya'da ibadet gibi bir hayalinin olduğunu görerek Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini söyledi.

Nagehan Alçı'dan Ayasofya çıkışı: Bence de ibadete açılmalı

Ayasofya tartışması tüm hızıyla devam ederken Nagehan Alçı da bu konudaki görüşünü beyan etti. Alçı, hakları gasp edilmiş herkesin haklarını savunduğunu dile getirerek başladığı yazısında ülkenin dindar kesiminin Ayasofya talebinin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Alçı, bu açıdan Ayasofya'nın ibadete açılmasını desteklediğini söyledi. 

İşte o yazı:

Ben yaşam tarzı olarak seküler ve siyasi düşünce olarak liberal-demokrat bir insanım. Dindarların gasp edilmiş haklarının iadesi konusunda çok mücadele ettiğimi herkes bilir. Tıpkı Alevilerin ve Kürtlerin gasp edilmiş haklarının iadesi için kuvvetle mücadele ettiğim gibi. Fakat Ayasofya tartışmalarında başlangıçta dindarların bu mevzudaki hassasiyetini kavradığımı söyleyemem. Ben Atatürkçü bir aileden geliyorum. Dolayısıyla bizim ailede Ayasofya’nın ibadete açılması diye bir özel gündem hiç yoktu. DİNDAR MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR BÜYÜK ÖZLEM Ayasofya Camii’nin ibadete kapatılmasının dindar Müslümanlara bu kadar tesir ettiğini algılayamadım. Ama çok sayıda farklı partilere gönül vermiş mütedeyyin dostlarımla konuştuğumda hepsinin çocukluk ve gençlik hayalinin Ayasofya’da ibadet etmek olduğunu gördüm bu süreçte. AK Partilisi MHP’lisi İyi Partilisi Deva ve Gelecek Partilisi... Hepsi aynı hassasiyete sahip... Yani gerçekten bu Ayasofya meselesi dindar Müslümanlar için bir büyük özlem ve bir büyük tutku haline gelmiş.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar