GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan aşı olmayanlara tepki!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, pandemi sürecinin devam etmesine karşın toplumun önlemleri gevşettiğini ve birçok mekanın HES sorgulamsı başta olmak üzere maske mesafe kurallarına uymadığını belirterek, aşılanmanın bu süreçten tek çıkış yolu olduğunu söyledi.

Nagehan Alçı'dan aşı olmayanlara tepki!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, pandemiden tek çıkış yolunun aşı olduğunu belirterek, artık yeni bir kapanma sürecini toplumca kaldırabilecek ne enejimizin ne de lüksümüzün olmadığını söyledi. Alçı, içinde bulunduğumuz süreçten kurtulmanın yolu olarak gösterdiği aşılanmaya karşı tutum alan kişi ve kesimlere ''aşı olmayanların toplumun geri kalanına saygısı yokken benim bu bencil tercihe saygı duymam mümkün değil'' diyerek tepki gösterdi.

Nagehan Alçı, aşılanma süreci ile dünyada eş zamanlı sürüdürülen yöntemleri örnek gösterek 12 yaş üstü öğrencilerin aşılanmasının üstünde durarak gerekliliğini belirtti. Alçı, yine dünyada yapılan aşı kartı ve PCR testi sorgulamalarını örnek gösterek, ülkemizdeki mekanların neredeyse tamamına yakının bu tür sorgulamalarda bulunmadığını ve maske mesafe önlemlerine hiçbir şekilde uyulmadığını söyledi. 

İşte o yazı...

Son günlerde giderek gevşeyen hava sanki pandemi hiç yokmuş gibi bir noktaya kadar getirdi bizi. İpin ucu kaçmış durumda. Geçen yılki kapanmalar nefes borularımızı tıkamıştı, normale dönmek hele aşı varken normale dönmek hepimize çok iyi geldi. Ancak böyle kontrolsüzce nereye kadar gidebiliriz? Bakın felaket tellalları yine başladılar... Yeni dalgalardan bahsediyor, yine kapanmalara işaret ediyorlar. Bunu kaldıracak ne enerji ne lüksümüz var artık. Bir an önce aklımızı başımıza almamız, aşıyı ve kontrolü çok daha yaygın hale getirmemiz gerekiyor. NE AŞI KARTI NE PCR TESTİ... HES KODU DAHİ SORAN YOK!

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar