GÜNDEM

Nagehan Alçı’dan açılacak sınıflarla ilgili itiraz

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, anaokullarının açılıyor olmasını değerlendirdi: "Anaokulları yerine ikilerden başlayarak diğer sınıfları açın…"

Nagehan Alçı’dan açılacak sınıflarla ilgili itiraz

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Diğer sınıflar beklerken neden anaokulları açılıyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

OKULLAR AÇILMALI

Okullar kapalıyken çocukların güvende olup olmadığını sorgulayan yazar, "Sokaklar çocuk kaynıyor, restoranlarda kafelerde dip dibe çocuklar oturuyor. Bence okul çok daha kontrollü olur minikler için, hayatın geri kalan alanlarını tenhalaştırıp okulları açmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığının kademeli geçişine itirazlarım var." ifadelerini kullandı.

Alçı, şunları kaydetti:

Birlerle birlikte ikilerin açılması çok daha doğru olurdu._Birinci sınıfın yarısında pandemiye yakalanan geçen senenin birleri bu senenin ikileri oldular. Uzaktan eğitim asla aslı gibi olmuyor. Şu an ikinci sınıf olan bir çok öğrenci hala doğru düzgün okuyup yazamıyor.

Bu öğrenciler için uzaktan eğitim devam ama anaokulları açılıyor.

Anaokulu çocuğu sadece oyun oynamaya gider. Elbette çok önemli ama daha elzem sınıflar kapalı iken onları açmak niye? Bizim zamanımızda zorunlu dahi değildi okul öncesi eğitim.

Üstelik ana okul çocuğu minicik olduğu için en çok onların velileri endişeli zira bu grup tuvalet ve yemek gibi ihtiyaçlar için yardıma ihtiyaç duyar dolayısıyla öğretmenlerin fiziki temasının en fazla olacağı grup bunlar.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un açılacak sınıflarla ilgili kararı yeniden değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Buradan kendisine sesleniyorum: Anaokulları yerine ikilerden başlayarak diğer sınıfları açın…

VAKA KOTASI UYGULAMASI

Tüm okulların aynı kefeye konmasının yanlış olduğu kanaatindeyim.

Mesela vaka sayısı yok denecek kadar az iller ve ilçeler var ama bu il ve ilçelerde de okullar kapalı.

21’inden sonra oralarda da kademeli bir geçiş olacak.

Halbuki vaka kotası uygulaması getirilse çok daha doğru olmaz mı?

VELİNİN İNİSİYATİF KULLANMASI YANLIŞ

Okulların açılması ile ilgili kafamı kurcalayan bir konu daha var.

İstemeyen veli mazeret bildirerek çocuğunu okula göndermeyecek.

Bu kadar önemli bir konuda inisiyatifi velilere vermek doğru mu? Böyle bir açık kapı bırakmak, okulları açma kararının bu kararı verenleri de korkuttuğu gibi bir izlenim doğuruyor. Sorumluluk almak istemiyorlar algısı yaratıyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar