GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan açık çağrı: Nazlı Ilıcak'ı tahliye edin

Nazlı Ilıcak, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı ardından açık mektup yazdı. Gündeme mektuplarıyla düşen Ilıcak'a Nagehan Alçı'dan destek geldi. Alçı, Ilıcak'ın tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Nagehan Alçı'dan açık çağrı: Nazlı Ilıcak'ı tahliye edin

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan ve cezaevine gönderilen Nazlı Ilıcak, mektupları ile Türkiye gündemine oturdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta özür dileyen ve T24'te yayımlanan ikinci mektubunda yaşadıklarını anlatan Ilıcak'a Nagehan Alçı'dan destek geldi. 

Alçı, açık çağrı yaparak Nazlı Ilıcak'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. 

İşte Alçı'nın o ifadeleri:

"Burada zaman zaman Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mümtazer Türköne ve Osman Kavala’nın tahliye edilmeleri yönünde çağrı yapıyorum ancak her seferinde büyük bir hayal kırıklığı ile bu ülkede kimsenin özgürlükler için mücadele etmediğini görüyorum.

Herkes kana kan intkam peşinde. 75 yaşındaki Nazlı Ilıcak’ın hapiste çürümesini istyorlar. Uluslararası çapta bir edebyatçı olan Ahmet Altan’ın demir parmaklıkların arkasından çıkamamasını arzu edyorlar. Osman Kavala’nın cezaevini hak ettiğini söylüyorlar.

Nazlı Ilıcak birkaç gün önce hapisten bir mektup yazdı. Tutuklu olduğu 3 yılı aşkın sürede neler yaşadığını anlattı. Bir nevi hapishane günlüğü. Çocukluğuna gidyor, iç hesaplaşmalar yapıyor, nasıl fare yakaladığını anlatıyor, eller kelepçeli olarak hastaneye gittiğinde onu gösterip ‘terörist taşıyorum’ diyen görevlinin sözlerinin kendisi ile arasında yarattığı yabancılaşma hissini tarif ediyor... Öyle insani, öyle dokunaklı bir metin ki… Kim olursa olsun, içinde bir nebze vicdan kırıntısı olanın etklenmemesi olanaksız… Yazının yayınlandığı T24 sitesine girin, bu dokunaklı metnin altında yorumlar göreceksiniz. Benim okuyunca kanım dondu… 75 yaşında cezaevinde fare yakalayan, hayaller kurarak ayakta kalmaya çalışan ve torunlarını özleyen bir kadının oradan çıkmamasını isteme yarışı yapılıyor sanki! Bu nasıl bir öfke, nasıl bir kin? Buradan bir kere daha yazıyorum: Bu ülkede huzur istyorsak, hukuk istyorsak bu intkam duygularını dizginlemenin yollarını aramak zorundayız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum