MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı'dan AB'ye sert eleştiri

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, AB'nin basın özgürlüğü konusunda gösterdiği iki yüzlülüğü ortaya koydu.

Nagehan Alçı'dan AB'ye sert eleştiri

Türkiye'ye her fırsatta basın özgürlüğü eleştirisi yapan Avrupa Parlamentosu'nun Rus basın organları hakkında verdiği karar tartışmalara yol açtı. 

Nagehan Alçı da bugünkü köşesinde bu konuya değinerek "Hani basın özgürlüğü?" sorunu sordu. 

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISINDAN O BÖLÜM

Şayet Türkiye’yi AB hedefine yeniden sokmak istiyorsanız yeni bir yol deneyin. Biraz buralarda yarattığınız hayal kırıklığını görün. Bizi dertlerimizde yalnız bırakıyorsunuz. Bakın, PKK terörü almış başını gidiyor, bırakın kınamayı PKK’lıları hâlâ bağrınıza basıyorsunuz. Siz değil miydiniz yine geçen hafta Rusya’nın 2 resmi ajansı, Russia Today ve Sputnik ile ilgili ‘bu ajanslarla mücadele edilecek’ tasarısını onaylayan. Gerekçeniz neydi? Bu ajansların AB’yi bölmeye çalışması, aleyhinizde yayın yapmasıydı, değil mi? Peki Türkiye PKK ile mücadele ederken onun yayın organlarına başköşelerde yer vermeniz çifte standardın en büyüklerinden değil mi? Yıllarca Türkiye’ye askeri vesayetin boyunduruğunda diye haklı eleştirilerde bulunurken, bu kez askeri bir darbeyi sivil hükümet ve halkın yenmesini, sırf o hükümeti istemiyorsunuz diye kerhen destekler görünmek AB standartlarına sığar mı?

Evet, Türkiye’de eleştirilecek çok şey var ama siz ancak aynı iğneyi biraz da kendinize batırmayı düşünürseniz o eleştiriler buralarda kulak bulacak. Aksi takdirde, Avrupa’da giderek güçlenen Türkiye karşıtı aşırı sağ ve buradaki anti-Batı lobileri zaferlerini kutlayacaklar…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar