GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan 8 Mart çağrısı: Kendinizi hiçbir şey için feda etmeyin!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yaptığı çağrı dikkat çekti. Alçı, ''Yapmayın! Kendinizi başkalarına feda ederek yaşamayı reddedin! Kendinizi ve isteklerinizi önemseyin'' dedi.

Nagehan Alçı'dan 8 Mart çağrısı: Kendinizi hiçbir şey için feda etmeyin!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel kadınlara çağrıda bulundu. Alçı, ''Yapmayın! Kendinizi başkalarına feda ederek yaşamayı reddedin! Kendinizi ve isteklerinizi önemseyin. Elbette çocuklarınız ve aileniz sizin için vazgeçilmez, tabii onları seviyorsunuz ama önce kendinizi sevin. Kendinizi sevmezseniz çocuklarınızı onlara faydalı olacak şekilde sevemezsiniz.Çocuklarınızı kendinizi onlara feda ederek  büyütürseniz çocuklarınız da ileride kendilerini başkaları için feda eden insanlar olurlar…'' dedi. 

İşte o yazı... 

Dünya Kadınlar Günü son yıllarda kadına karşı şiddeti lanetleme günü haline geldi. Ben buna itiraz ediyorum.

Bir kere lanetleyerek sorunu çözemiyorsunuz sadece vicdanınızı rahatlatıyorsunuz.

Sonra emekçi kadınların mücadelesi sonucu elde edilmiş Dünya Kadınlar Günü’nün bir insanlık suçu olan kadına karşı şiddet parantezine sıkıştırılması çok yanlış. Maalesef daha bize yönelik şiddet sorununu çözemediğimiz için kadınların diğer temel sorunlarını konuşamıyoruz gibi bir algı doğuyor.

Halbuki kadınlar maalesef ikinci cins olmaya devam ediyor. Özellikle bizim gibi erkek egemen toplumlarda bu sıralamada en ufak bir değişiklik emaresi yok.

‘Ben’ demenin adeta ayıp sayıldığı bir milli mahalle baskısının içinde yaşıyoruz hep birlikte.

Bizden beklenen sabır,  kendimizi feda etmemiz, dişimizi sıkmamız…

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar